Ο Τάσος Μπουλμέτης, σκηνοθέτης της πετυχημένης “Πολίτικης Κουζίνας” αλλά και του “Νοτιά”, μας παρουσιάζει την νέα του ταινία με τίτλο “1968”.

Η ταινία μας μεταφέρει  χρονολογικά στο 1968, ένα ιστορικό έτος για την αθλητική Ιστορία της Ελλάδας, όταν όλη  η Ελλάδα έγινε μία γροθιά τη νύχτα ης  4ης  Απριλίου του 1968, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα και κάτι που μπορεί να φαντάζει αδύνατον, αρκεί να καταθέσουμε ψυχή και να μη φοβηθούμε τον αντίπαλό μας. Έτσι ακριβώς έγινε και τότε, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ελληνικής ομάδας ΑΕΚ και της Σλάβια Πράγας, όταν η ΑΕΚ κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο και να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης κατακτώντας το Κύπελλο Κυπελλούχων. Μια θριαμβευτική νύχτα, ένας αγώνας που έμεινε στην ιστορία, αφού τον παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές, όχι μόνο όσοι ήταν παρόντες στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, αλλά και όσοι άκουγαν τον αγώνα από το ραδιόφωνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αθλητικό αυτό γεγονός κατέρριψε το ρεκόρ Γκίνες ως η περισσότερη συμμετοχή οπαδών σε αγώνα μπάσκετ μέχρι τότε. (Τον αγώνα παρακολούθησαν από κοντά πάνω από 80.000 άτομα.)

Την μουσική για την ταινία έχει γράψει η Ευανθία Ρεμπούτσικα. Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν την περασμένη άνοιξη.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Ιανουαρίου 2018 από την Feelgood Entertainment.

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης

 

Σενάριο: Τάσος Μπουλμέτης

 

Ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Μαυρόπουλος, , Αλέξανδρος Μούκανος

 

Είδος: Ιστορική, Κοινωνική

 

 

Διανομή: Feelgood Entertainment

0