Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν το μυθιστόρημα “Ένας από μας”, το συγκλονιστικό συγγραφικό ντεμπούτο του Daniel Magariel που έχει προκαλέσει αίσθηση σε κοινό και κριτικούς.

Ένα δωδεκάχρονο αγόρι (o αφηγητής της ιστορίας), ο μεγαλύτερος αδελφός του και ο πατέρας τους οδηγούν μέσα στη νύχτα από το Κάνσας προς το Νέο Μεξικό, σε μια νέα πόλη κι ένα νέο σπίτι, ανυπόμονοι για μια νέα αρχή. Έχουν μόλις κερδίσει τον «πόλεµο», όπως αποκαλεί ο πατέρας την πικρή διαµάχη με τη μητέρα των παιδιών για το διαζύγιο και την κηδεµονία, και είναι γεμάτοι ενθουσιασµό από την προοπτική της κοινής τους ζωής.

 

Τα αγόρια πηγαίνουν σχολείο, γράφονται σε ομάδες μπάσκετ, κάνουν φίλους. Ο πατέρας δουλεύει από το σπίτι, καπνίζοντας φθηνά πούρα για να καλύψει μια άλλη μυρωδιά. Σύντομα ο ενθουσιασμός για το νέο ξεκίνημα αντικαθίσταται από ανέκφραστα βλέμματα και αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές. Τα δύο αδέρφια καλούνται να προστατέψουν ο ένας τον άλλον από έναν πατέρα που κάποτε εμπιστεύονταν, μα που πια δεν αναγνωρίζουν.

 

Το “Ένας από μας” είναι ένα μικρό βιβλίο με μεγάλες αλήθειες που έχει εντυπωσιάσει τον εκδοτικό κόσμο, αφού μέσα σε μόλις 160 σελίδες ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει και ο ίδιος μπλεγμένος σε έναν ιστό που υφαίνεται με τις πικρές πτυχές της γονεϊκής χειραγώγησης, της κακοποίησης και του εθισμού, αλλά και του μοτίβου της σχέσης θύτη-θύματος. Παράλληλα, ο Magariel παρουσιάζει ρεαλιστικά τη δύναμη της αδερφικής αγάπης και την αγωνιώδη πορεία προς τη λύτρωση.

 

 

DANIEL MAGARIEL

“Ένας από μας”

Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος

Ξένη Λογοτεχνία

Σελίδες: 160 · Σχήμα: 14,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-569-766-2 · Τιμή: 13,50 €

 

Ο αδελφός μου κάτι πήγε να πει, ότι αστειευόταν, αλλά ο πατέρας μου του έκανε νόημα να σωπάσει.

Είχα διστάσει περισσότερο απ’ όσο έπρεπε να απαντήσω.

«Νόμιζα πως ήθελες να έρθεις μαζί μας» είπε ο πατέρας μου.

«Θέλω».

«Νόμιζα πως ήσουν ένας από μας».

«Είμαι».

«Ορκίσου».

«Το έχω ήδη κάνει».

 

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Μεγαλοφυές, καθηλωτικό, απειλητικά αστείο, σπαρακτικό – ένα εντυπωσιακό επίτευγµα που πραγµατεύεται με πρωτότυπο τρόπο την ανδρική ταυτότητα, τον εθισµό και την οικογένεια. Ο Daniel Magariel είναι μια συναρπαστική νέα παρουσία στην αµερικανική λογοτεχνία».

George Saunders, βραβευµένος με Booker συγγραφέας των βιβλίων Δεκάτη Δεκεµβρίου και Λήθη και Λίνκολν

 

«Άγριο και τρυφερό. Mια πανέμορφη ιστορία γεμάτη σοφία για την αυτοκαταστροφική λαχτάρα της πατρικής έγκρισης και τις καταστροφικές συνέπειες της προσκόλλησης στα σάπια μοντέλα της αρρενωπότητας. Το μαγευτικό και εγκάρδιο ντεμπούτο του Magariel είναι μια ωμή υπενθύμιση πως η πιο τολμηρή επιβεβαίωση του ανδρισμού δεν είναι η βία που πηγάζει από τον φόβο. Είναι τρυφερότητα που προέρχεται από τη συμπόνια».

The New York Time Book Review

 

«Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ντεμπούτα της χρονιάς. Μία δυναμική απεικόνιση των δεσμών που μας κρατούν δεσμευμένους με την οικογένεια… Είναι η συμπόνια και η βαθιά κατανόηση της δυναμικής του εθισμού που καθιστούν το λεπτό βιβλίο του Daniel Magariel τόσο σημαντικό». Rolling Stone

 

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Daniel Magariel γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κάνσας. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Columbia και συνέχισε τις σπουδές του ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου των Συρακουσών στη Νέα Υόρκη. Εκτός από τη γενέτειρά του, έχει ζήσει στο Μιζούρι, το Νέο Μεξικό, τη Φλόριντα, το Κολοράντο και τη Χαβάη. Ζει στη Νέα Υόρκη με τη σύζυγό του. Το Ένας από μας είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Περισσότερα για τον συγγραφέα στο www.danielmagariel.com.

0