Μιλφέιγ με ζαμπόν

Μιλφέιγ με ζαμπόν

Μία αλμυρή παραλλαγή του αγαπημένου γλυκού μιλφέϊγ που θα θέλετε να δοκιμάσετε…

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 6 μεγάλες και φαρδιές φέτες ζαμπόν
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 150 γραμμάρια μανιτάρια
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 200 γραμμάρια γάλα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια τυρί που λιώνει τύπου gooda
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 25 γραμμάρια βούτυρο για το φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βγάζετε την σφολιάτα από το ψυγείο και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ώρες
  2. Ετοιμάζετε την γέμιση: κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβετε. Λιώνετε 30 γραμμάρια βούτυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σωτάρετε χωρίς να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε εν συνεχεία τα μανιτάρια και τα σωτάρετε ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους.
  3. Ρίχνετε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και το ανακατεύετε να λιώσει σε σιγανή φωτιά για 2 με 3 λεπτά. Μετά ρίχνετε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα αφήνετε να σιγοβράσουν 15 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα
  4. Κόβετε το τυρί σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε το φούρνο σε θερμοκρασία πολύ δυνατή
  5. Αλευρώνετε το τραπέζι της κουζίνας ή τον πλάστη και ανοίγετε τα φύλλα. Θα χρειαστούν 3 φύλλα πάχους 3 χιλιοστά και πλάτους 10 εκατοστών. Βουτυρώνετε το ταψάκι του φούρνου και ψήνετε τα φύλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδοψηθούν
  6. Στο διάστημα αυτό ρίχνετε την κρέμα μέσα στην σάλτσα από τα μανιτάρια και την ανακατεύετε. Μετά στρώνετε πάνω από τα 2 φύλλα 3 φέτες ζαμπόν, ρίχνετε το μισό μπέικον, τα μανιτάρια, τη σάλτσα και το τυρί. Τοποθετείτε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και σκεπάζετε με το τρίτο φύλλο που το καλύπτετε με τις φέτες τυριού. Τοποθετείτε το παρασκεύασμα σε μια πιατέλα που θα το παρουσιάσετε και το ψήνετε στο φούρνο όσο χρειαστεί για να λιώσει όλο το τυρί και να καλύψει το μιλφέιγ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *