Πόσες φορές κατά τη διάρκεια της μέρας δεν λαχταρούμε κάτι νόστιμο, αλλά η διαδικασία παρασκευής μας καθιστά μαγειρικά… “παροπλισμένους”; Μερικές φορές όμως κάποιες όμορφες ιδέες λύνουν τα χέρια μας και μας γεμίζουν απόλαυση!!! 

 

Η παρακάτω συνταγή είναι για όσους θέλουν κάτι γρήγορο όμως εξίσου γευστικό, αλλά και για όλους αυτούς που οι λιχουδιές αποτελούν κομμάτι της ζωής τους.   Η εύκολη τυρόπιτα με γιαούρτι και φέτα απλά θα διαταράξει γευστικά τον ουρανίσκο σας. Μολύβι και χαρτί…

 

Υλικά

– 200γρ γιαούρτι στραγγιστό (1 κεσεδάκι)

– 140γρ αλεύρι (1/2 κούπα), για όλες τις χρήσεις

– 1κ.γ. μπέηκιν πάουντερ

– 170γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή βούτυρο

– 400γρ. φέτα

– 200γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο (προτείνουμε Γραβιέρα ή Ρεγκάτο)

– 2 αυγά, χτυπημένα

– 1/2 κούπα γάλα

– 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

– πιπέρι, ΚΑΘΟΛΟΥ αλάτι

 

 

Προετοιμασία

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα . Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά και τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι αρχικά, και στη συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα. Δεν αγχωνόμαστε που το μίγμα είναι σφιχτό. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι όλα τα υλικά να ενωθούν.

 

Στη συνέχεια βάζουμε το κίτρινο τυρί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και αυτό.

 

Προσθέτουμε τη φέτα σπασμένη σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε με κάποιο κουτάλι προσεκτικά . Δε θέλουμε να τη διαλύσουμε σε μικροσκοπικά κομματάκια, γι’ αυτό “διπλώνουμε” τη φέτα μέσα στο μίγμα, όπως θα κάναμε με μια μαρέγκα. Βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι (όχι πολύ).

 

Όση ώρα ετοιμάζουμε το μείγμα, έχουμε ανάψει όλο το φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς.

 

Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος (21 χ 18 εκ. ή αντίστοιχου εμβαδού), αλείφουμε λίγη μαργαρίνη, και ρίχνουμε το μίγμα μας

 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσει, περίπου για 45 λεπτά. Ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι αν έχει ψηθεί: Βάζουμε το μαχαίρι μέσα στην πίτα και αν βγει καθαρό, χωρίς να κολλά επάνω του το μίγμα, είναι έτοιμη.

 

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Προσοχή γιατί θα καίει πολύ.

 

Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα ή με μια απλή σαλάτα μαρούλι.

 

Καλή όρεξη!

 

 

Tips:

  1. Στη συγκεκριμένη δεν προσθέτουμε αλάτι, καθώς η φέτα είναι αρκετά αλμυρή, το ίδιο και η γραβιέρα.
  2. Σερβίρεται και ως πρωινό (θερμοκρασία δωματίου ή ζεστή

 

 

0