Ο Kamasi Washington είναι αναμφισβήτητα το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο από το χώρο της jazz τα τελευταία τρία χρόνια.  Από τον Μάιο­ του 2015, όταν κυκλοφόρησε το επικών διαστάσεων τριπλό άλμπουμ του «Epic», ο Αμερικανός σαξοφωνίστας άρχισε να έχει συνεχώς αυξανόμενη διείσδυση σε εξωτζαζικούς χώρους καθώς με τη μουσική του γοήτευσε και άγγιξε ευρύτατο κοινό, που προερχόταν από μουσικές που δεν είχαν και πολλή σχέση με την jazz.

Η επιτυχία αυτή του Kamasi ήταν αποτέλεσμα όχι μόνο της προβολής του έργου του στα media αλλά και της από στόμα σε στόμα διάδοσης! Ο νέος super star της jazz, επισκέφτηκε πέρυσι και την Αθήνα μετά από πρόσκληση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, για μία σημαντική συναυλία την 4η Ιουλίου στην Τεχνόπολη Αθηνών.

 

Και φθάνουμε στον Ιούνιο του 2018 που αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο του διπλό άλμπουμ «Heaven and Earth» . Το άλμπουμ ανοίγει με ένα πραγματικά φοβερό track που είναι στην ουσία διασκευή του μουσικού θέματος της ταινίας του Bruce Lee «Fists Of Fury». Το τραγούδι μπορεί να διαρκεί σχεδόν δεκά λεπτά (απαγορευτικό για τα ραδιόφωνα), παρόλα αυτά ήδη κάνει μεγάλη αίσθηση στο ραδιόφωνο του BBC. Σύντομα αναμένεται και το εκπληκτικό videoclip όπου ένα μικρό preview δύο λεπτών μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

Και ολόκληρο το track που ήδη κυκλοφορεί :

0