Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της τελευταίας στιγμής, του Kanye West να χρησιμοποιήσει για μουσικό εξώφυλλο, μία φωτογραφία που δείχνει τα ναρκωτικά που έκανε η Whitney Houston λίγο πριν βρεθεί νεκρή σε μπανιέρα ξενοδοχείου το 2012, από πνιγμό.

Η επίμαχη φωτογραφία είχε τραβηχτεί κρυφά από μέλος της οικογένειας Houston και είχε δημοσιευτεί περίπου έξι χρόνια πριν από το θάνατο της τραγουδίστριας, στο περιοδικό National Enquirer. Η εικόνα δείχνει το μπάνιο του δωματίου της γεμάτο με ουσίες, φάρμακα και σύνεργα για χρήση ναρκωτικών.

Τη φωτογραφία αυτή, λοιπόν, επέλεξε, να αγοράσει έναντι αδράς αμοιβής και να κάνει εξώφυλλο ο Kanye στο επερχόμενο άλμπουμ του ράπερ Pusha Τ., με τίτλο Daytona, στο οποίο είναι παραγωγός.

Σε συνέντευξη του, στο The Angie Martinez Show, ο ράπερ Pusha Τ.,  δεν δίστασε, μάλιστα να αποκαλύψει πως αρχικά το εξώφυλλο ήταν άλλο και ο Kanye το άλλαξε λίγο πριν κυκλοφορήσει ο δίσκος.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις από αυτή του την ενέργεια ήταν πολλές και έντονες με πρώτη και καλύτερη την ξαδέρφη της Whitney Houston, η οποία χαρακτήρισε την κίνησή του αυτή αηδιαστική, τονίζοντας:

«Το να το κάνεις για να κερδίσεις δημοσιότητα είναι απόλυτα αηδιαστικό. Πλήγωσες την οικογένειά μου και την κόρη μου. Είναι ρηχό, είναι ξεφτιλισμένο».

Στενά μέλη της οικογένειας της Whitney, έσπευσαν, επίσης, να καταδικάσουν την επιλογή του εκκεντρικού τραγουδιστή και δήλωσαν «εξαιρετικά απογοητευμένοι», επισημαίνοντας: «Ακόμη και στον θάνατο της Whitney, βλέπουμε ότι κανείς δεν εξαιρείται από την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η φωτογραφία κόστισε περίπου 85.000 δολάρια, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο Kanye την αγόρασε από το περιοδικό, ή την αδερφή της τραγουδίστριας, Tina Brown.

I finally got my album art… #DAYTONA 5/25

A post shared by Pusha T (@kingpush) on

 

0