Τί κιμά επιλέγουμε και σε τί αναλογία; Ποιά μπαχαρικά θα απογειώσουν τα κεμπάπ; Τα βήματα για να φτιάξουμε σπιτικό ανατολίτικο κεμπάπ…

 

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

½ κιλό αρνίσιο κιμά

2 κρεμμύδια

2 ματσάκια μαϊντανό

5 μεγάλα κρεμμύδια

Αλάτι, μαυροπίπερο

Για το γαρνίρισμα

5 μεγάλα κρεμμύδια

2 ματσάκια μαϊντανό

1 σκελίδα σκόρδο

Ντομάτες

Πράσινες πιπεριές

 

Εκτέλεση  

Σε μια λεκανίτσα βάλτε τον μοσχαρίσιο κιμά , τον αρνίσιο κιμά και προσθέστε και 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε καλά.

 

Με τα χέρια σας πλάστε μικρά μπαλάκια από το μίγμα και περάστε τα σε ξύλινα σουβλάκια. Ψήστε τα απ’ όλες τις μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

Κόψτε τα κρεμμύδια για το γαρνίρισμα σε λεπτές ροδέλες και ανακατέψτε το με το λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

Γαρνίρετε κάθε κομμάτι του ψημένου κεμπάπ. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και ψημένες πράσινες πιπεριές.

 

Πηγή : http://www.eliasmamalakis.gr