Πρόσεχε γιατί αν τις ξεπεράσεις θα αρχίσει να έχει ψυχολογικά προβλήματα

 

Αν έχεις γάτα, οπωσδήποτε έχεις υποψιαστεί ότι όταν λείπεις αν έχει φαγητό και νερό αντέχει και χωρίς εσένα. Όχι ότι θέλει να την εγκαταλείψεις, αλλά η προσωπικότητά της και η ανεξαρτησία της την κάνουν να περνάει και μόνη της -πάρα πολύ- καλά.

Σαφώς και σε αγαπάει, εννοείται πως σε χρειάζεται, οπωσδήποτε θα έρθει όταν ανοίξεις την πόρτα να τριφτεί και να νιαουρίσει στα πόδια σου, αλλά είναι μια αλήτισσα ψυχή, ένα ελεύθερο πνεύμα, μπορεί να διαχειριστεί την απουσία σου.

Αντιθετως, ένας σκύλος δεν περνάει και τόσο καλά όσο είναι μόνος του στο σπίτι. Η μοναξιά του και η απουσία του αφεντικού του, τον κάνουν καταθλιπτικό, καθώς επιδρούν αρνητικά τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική του υγεία.

Αν επιστρέφεις στο σπίτι και βρίσκεις φαγωμένα παπούτσια και δαγκωμένα έπιπλα και τα πράγματα άνω κάτω, τότε αυτή είναι η οπτικοποίηση του άγχους της εγκατάλειψης που βιώνει ο σκύλος όσο εσύ είσαι απών.

 
 
insert your content to be over the parallax image
 
 

Πόσες ώρες λοιπόν μπορείτε να αφήσετε μόνο του το σκύλο σας; Σύμφωνα με τους ειδικούς το πολύ τέσσερις ώρες, ενώ τονίζουν πόσο σημαντική είναι η πρωινή του βόλτα σε περίπτωση που είναι να φύγετε για τη δουλειά σας.

Αν δε πρόκειται για κουτάβι και όχι για ενήλικο σκύλο τότε οι ώρες πέφτουν το πολύ στις τρεις. Τα σκυλιά είναι πάρα πολύ κοινωνικά ζώα και έχουν ανάγκη την επικοινωνία με τον άνθρωπο.

Εκτός από το ότι δεν πρέπει να τα αφήνετε μόνα τους στο σπίτι καλό θα είναι επίσης να μην τα έχετε απομονωμένα στην αυλή ή στο μπαλκόνι και να μην τα τιμωρείτε όταν κάνουν κάποια ζημιά όταν απουσιάζατε.

 

Πηγή

 

 

27