Στην Ελλάδα του 2020 με τα 3.000.000 αδέσποτα (που οι άνθρωποι τα κάναμε αδέσποτα με τις ανεξέλεγκτες γέννες και την εγκατάλειψη) που ζουν σε άθλιες συνθήκες στους δρόμους, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για τη διάσωσή τους!

 

 

«Εσύ Άνθρωπε αυτό τον καιρό (έστω και αναγκαστικά λόγω του κορονοϊού) είσαι συνεχώς σπίτι σου, στην ασφάλειά σου, στο κρεβάτι σου, με το φαγητό και τα φάρμακά σου. Είσαι στον χώρο που ΕΣΥ επέλεξες και έφτιαξες. Εμείς τα αδέσποτα ζώα όμως ΔΕΝ επιλέξαμε να ζούμε στον δρόμο, στη βροχή, στο κρύο, στην πείνα και τις ασθένειες, ούτε μπορούμε να προστατευτούμε από τη βία και την κακοποίηση Άνθρωπε.

Εμείς τα αδέσποτα ζώα δεν έχουμε σπίτι (ενώ εσύ έχεις), τα αδέσποτα ζώα πονάμε (όπως ενδεχομένως και ΕΣΥ κάποια στιγμή), τα αδέσποτα ζώα αρρωσταίνουμε (όπως και ΕΣΥ φοβάσαι τώρα και γι΄ αυτό κάθεσαι στην προστασία του σπιτιού ΣΟΥ). Τα αδέσποτα ζώα έχουμε ανάγκη όλα όσα έχεις και ΕΣΥ! Και κυρίως με εμάς τα αδέσποτα ζώα έχεις ακριβώς τα ίδια δικαιώματα στη Ζωή!

Να θυμάσαι Άνθρωπε πως θα γυρίσει πάλι σε σένα…το καλό που θα κάνεις… Να είσαι σίγουρος γι αυτό! Και από τη στιγμή που θα το κάνεις ήδη θα έχεις δώσει στον εαυτό σου την ευκαιρία να εισπράξει ακόμη περισσότερα ! Η αγάπη που θα δώσεις σε ένα αδέσποτο ζώο θα πολλαπλασιαστεί και θα σου επιστραφεί ! Ναι σίγουρα θα γίνεις πιο ενεργητικός, πιο υπεύθυνος, η καρδιά σου θα γαληνέψει και η ζωή σου θα γεμίσει με χαρά και ανιδιοτέλεια που μόνο ένα ζώο θα μπορέσει πραγματικά να σου δώσει !

Όχι μην φοβάσαι Άνθρωπε, δεν χρειάζεται να κάνεις πράγματα μεγάλα για ένα αδέσποτο ζώο. Μεγάλη είναι η αγάπη από μόνη της. Ένα χάδι, λίγο φαγητό & νερό, λίγη φιλοξενία ή και μια μεγάλη μόνιμη αγκαλιά, δεν είναι πράγματα μεγάλα. Είναι τα αυτονόητα που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να λέγεσαι  Άνθρωπος. Μεγάλο & σοβαρό θα είναι αυτό το μάθημα που θα δώσεις στα παιδιά σου ώστε από νωρίς να αποκτήσουν την πρώτη παιδεία, το αίσθημα της ευθύνης, της φροντίδας αλλά και να καλλιεργήσουν το συναίσθημα  της προσφοράς και της βοήθειας.

Μεγάλο θα είναι το καλό που θα κάνεις στο κάρμα σου όταν προστατέψεις όποιο αδέσποτο ζώο κακοποιείται και βασανίζεται από άνθρωπο. Άνθρωπε πρέπει να καταλάβεις πως όπως εσύ έχεις την ανάγκη για καλή διαβίωση έτσι και εμείς τα αδέσποτα ζώα έχουμε απόλυτα τις ίδιες ανάγκες αλλά και δικαίωμα να ζούμε και να ζούμε καλά και με ασφάλεια.

Βέβαια έχεις την επιλογή  και το δικαίωμα να μας αγαπάς. Έχεις το δικαίωμα να μας θες. Όμως δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μας βασανίζεις, να μας προκαλείς πόνο και θάνατο. Δεν έχεις το δικαίωμα να μας εγκαταλείπεις όταν μας βαρεθείς ή όταν γεράσουμε και να μας κάνεις αδέσποτα. Θα γεράσεις και εσύ όπως γέρασαν και οι γονείς σου και θα γεράσουν και τα παιδιά σου. . . Δεν έχεις το δικαίωμα να συμβάλεις στον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό μας γιατί πολύ απλά η ζωή μας θα είναι σύντομη και βασανιστική. Δεν έχεις το δικαίωμα να σιωπάς & να αδιαφορείς όταν δεις ένα ζώο να κακοποιείται… Άνθρωποι που κακοποιούν ζώα δεν θα διστάσουν να βλάψουν έναν συνάνθρωπό τους, ακόμη και ένα παιδί. Οι περισσότεροι δολοφόνοι ξεκίνησαν κακοποιώντας ζώα.

Τώρα που είσαστε όλοι κλεισμένοι σπίτι σε καραντίνα, εμείς τα αδέσποτα ζώα λιμοκτονούμε. Άφησε λίγο φαγητό και νερό έξω από την πόρτα του σπιτιού σου για εμάς, θα σώσεις μία ή και περισσότερες ζωές!  Άνθρωπε, οι τρόποι για να βοηθήσεις ένα ζώο που ζει στον δρόμο είναι χιλιάδες και είναι απλοί. Βρες εσύ ποιος τρόπος σου ταιριάζει και δώσε την ευκαιρία σε ένα αδέσποτο να σου αλλάξει την ζωή ! Και μην ξεχνάς… Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων είναι…ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ γιατί τα αδέσποτα ζώα σας χρειαζόμαστε κάθε μέρα !

Το γράμμα αυτό σκοπό έχει να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο… Άνθρωπε!»

 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε με χαρά και αισιοδοξία πως ολοένα και περισσότερα γνωστά πρόσωπα από τον χώρο της τηλεόρασης, του αθλητισμού, των media, της μόδας και της Τέχνης, υποστηρίζουν φιλοζωικές δράσεις λειτουργικά και πολλοί από αυτούς πρωταγωνιστούν σε φιλοζωικές καμπάνιες και ταινίες αλλά και γράφουν τραγούδια και τραγουδούν για τη σωτηρία των ζώων, προτάσσουν την επωνυμία τους για την προστασία των αδέσποτων και δρουν ως ενεργοί εθελοντές, λειτουργώντας παραδειγματικά για το κοινό, μεταξύ των οποίων οι:

Άννα Αδριανού, Τάνια Τρύπη, Ελένη Φιλίνη, Ντίνος Καρύδης, Άννα Κουρή, Τζόυς Ευείδη, Κατερίνα Γκαγκάκη, Γιώργος Σαμπάνης, Κρινιώ Νικολάου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Καραμίχος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Θοδωρής Ανθόπουλος, Τζενυ Οικονόμου, Τάνια Νικολοπούλου, Αναστασία Γκούβα, Χρήστος Πετρίδης και πολλοί πολλοί ακόμη!

Επίσης μεγάλη είναι η συμμετοχή των εικαστικών καλλιτεχνών στο γνωστό Φεστιβάλ Τέχνης ‘’Love the Stays’’ που είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Φορέα Dreamteam  ως η μοναδική αναγνωρισμένη, παγιωμένη και επίσημη εικαστική – καλλιτεχνική κίνηση για τα αδέσποτα ζώα, με ευρεία απήχηση και αποτελεσματικότητα! Βλέπουμε πως οι καλλιτέχνες έχουν δύναμη, συσπειρώνονται  και είναι ευαισθητοποιημένοι, προσπαθώντας μέσα από την  Τέχνη τους και τα έργα τους να μεταφέρουν μηνύματα και να υποστηρίξουν ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η Φιλοζωία!

Στην Ελλάδα του 2020 με τα 3.000.000 αδέσποτα (που οι άνθρωποι τα κάναμε αδέσποτα με τις ανεξέλεγκτες γέννες και την εγκατάλειψη) που ζουν σε άθλιες συνθήκες στους δρόμους, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για τη διάσωσή τους! Προβάλλει επιτακτική η ανάγκη όλοι να στεκόμαστε δίπλα στα φιλοζωικά σωματεία που στηρίζονται μόνο σε εθελοντές και προβάλλει επιτακτική η ανάγκη να ειδοποιούμε τον Δήμο μας που είναι υποχρεωμένος από το Νόμο να επέμβει όταν αντιληφθούμε κάποιο ζώο που χρήζει βοήθειας!

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων  (4 Απριλίου) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των Ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της Διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει σε προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Η 4η Απριλίου επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων για δύο λόγους:

ΥΓ. Προσωπικά οφείλω ένα πολύ μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ σε όλα τα ΜΜΕ που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν με την επικοινωνία τους κάθε φιλοζωική – πολιτιστική μας δραστηριότητα και είναι δίπλα στα αδέσποτα ζώα και ένα μεγάλο ΄΄μπράβο΄΄ σε όλους όσους συμβάλουν αφιλοκερδώς στη δημιουργία κάθε φιλοζωικής καμπάνιας, spot και δραστηριότητας!

         Πετρίδης  Χρήστος 4 Απριλίου 2020

 

* Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Τέχνης ‘Love the Strays’’ της Dreamteam που είναι αφιερωμένο στα Αδέσποτα Ζώα και ξεκίνησε το 2016, θα πραγματοποιηθεί για το 2020 (κατόπιν της αναβολής του λόγω της πανδημίας Covid-19) μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν και καταστούν ασφαλείς για το κοινό.

(πληροφορίες σχετικά στο Facebook & Instagram: Dreamteam.org.gr)

 

Νέο φιλοζωικό μήνυμα του ηθοποιού Γεράσιμου Σκιαδαρέση για την 4η Απριλίου :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0