Αν προσέχετε το βάρος σας, αν έχετε υψηλή χοληστερίνη ή αν απλά θέλετε να έχετε και τη γλυκιά γεύση στη διατροφή σας αλλά με πιο υγιεινό τρόπο, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα υγιεινό cheesecake.  Τόσο απολαυστικό γλυκό, που θα σας ζητούν να το φτιάχνετε συνέχεια!

 

 

Για τη βάση

  • 350 γρ. Μπισκοτα Digestive
  • 200 γρ. βούτυρο

 

Για την κρέμα

  • 800 γρ. τυρί κρέμα παγωμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη

 

Για τη μαρμελάδα φράουλα

  • 500 γρ. φράουλες
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

 

Τρόπος Παρασκευής

Για τη βάση

  • Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Το αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt για να λιώσει.
  • Στο πολυκοπτικό προσθέτουμε τα μπισκότα τα χτυπάμε για να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα 25 εκ. με αποσπώμενη βάση. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα για να πάει παντού. Μεταφέρουμε τη βάση στο ψυγείο για να κρυώσει.

 

Για την κρέμα

  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε, το τυρί κρέμα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, άχνη ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να αφρατέψει και να σφίξει η κρέμα.
  • Αφαιρούμε τη βάση για το cheesecake από το ψυγείο, προσθέτουμε την κρέμα και την απλώνουμε για να πάει παντού. Λειαίνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
  • Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.

 

Για την μαρμελάδα φράουλα

  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε κρυσταλλική ζάχαρη. Πιέζουμε και ανακατεύουμε με τα χερια μας για να πολτοποιήσουμε τις φράουλες και να διαλυθεί η ζάχαρη.

 

Για το σερβίρισμα

  • Βάζουμε το μαχαίρι σε ζεστό νερό.
  • Κόβουμε ένα κομμάτι cheesecake. Το μεταφέρουμε σε ένα πιατο
  • Προσθέτουμε μαρμελάδα φράουλα, δυόσμο και σερβίρουμε.