Ο 37χρονος Έλληνα καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του ΜΙΤ απέσπασε το φετινό βραβείο μαθηματικών Ρολφ Νεβανλίνα.

 

 

Το βραβείο απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε μία σπουδαία προσωπικότητα κατά τη συνεδρίαση του International Congress of Mathematicians.

Το βραβείο δημιουργήθηκε το 1981 προς τιμή του Φινλανδού μαθηματικού Ρολφ Νεβανλίνα και συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 ευρώ. Η τιμητική αυτή βράβευση αποτελεί την υψηλότερη μέχρι στιγμής του διεθνής διάκρισή και του ανοίγει το δρόμο για τη συμμετοχή  στο «Φόρουμ της Χαϊδελβέργης», όπου κάθε χρόνο παίρνουν μέρος οι κάτοχοι των κορυφαίων μαθηματικών βραβείων (Fields, Abel, Turing και Nevanlinna)….

 

 

Ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, τιμήθηκε για τη συμβολή του στον κόσμο των θετικών επιστημών κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Στην ηλικία των 27 ετών έλυσε το γρίφο του μαθηματικού και νομπελίστα οικονομολόγου Τζον Φορμπς Νας, που απασχολούσε τους επιστήμονες εξήντα χρόνια ενώ από τατα 36 του διδάσκει ως καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ.

 

 

 

0