H Μάνια Βλαχογιάννη επιστρέφει δυναμικά στην προσωπική δισκογραφία παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό μουσικό της πρόσωπο με δύο νέα τραγούδια που μοσχοβολούν Ελλάδα.

 

 

Μετά την #1η θέση που κατέκτησε το τραγούδι της Dream ανάμεσα στα ελληνικά singles τα Χριστούγεννα 2019, σύμφωνα με το γνωστό αμερικάνικο μουσικό περιοδικό Billboard, η πολυτάλαντη ερμηνεύτρια και μουσικός παρουσιάζει το φετινό καλοκαίρι τη νέα δισκογραφική της δουλειά με τίτλο ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΙΣΑ, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία της με τον πολλά υποσχόμενο μουσικό και συνθέτη Κώστα Νούσια και την πολυβραβευμένη ποιήτρια – στιχουργό Βέρα Κλαρέβα.

Το νέο της single περιλαμβάνει τα τραγούδια Φεύγω με Παράπονο και Όλο τον κόσμο γύρισα σε ήχους και ρυθμούς ελληνικούς, τραγούδια που υμνούν την ξεχωριστή πατρίδα μας εκφράζοντας τα χρώματα της ελληνικής ψυχής.

 

Ακούστε το EP «Όλο τον κόσμο γύρισα» και το «Φεύγω με παράπονο» εδώ:

 

 

 Το single κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου από τη δισκογραφική εταιρεία FM Records και ήδη από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του ανέβηκε στην 1η θέση των Ελληνικών Charts.

Με αυτή την ποιοτική  μουσική σύμπραξη η crossover σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη, έχοντας στο ενεργητικό της μια ιδιαίτερα αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία και σημαντικές συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό,  έρχεται να παρουσιάσει μια διαφορετική μουσική της πλευρά τραγουδώντας την αγάπη της για την Ελλάδα, μια αγάπη δεμένη με τη νοσταλγία της για εκείνη στα χρόνια της παραμονής της στο εξωτερικό.

 

Γνωρίζοντας τους συντελεστές

Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου Αθηνών σε ηλικία 17 ετών με Α’ Βραβείο και Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως και της Μουσικής Ακαδημίας Ρίχαρντ Στράους στο Μόναχο

σπούδασε παράλληλα Μονωδία  και Musical Τheater Performance.

Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης, τη Δραματική Σχολή του H.D.Trayer και ολοκλήρωσε τα δύο πρώτα έτη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Συμμετείχε σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Ελλάδα ενώ σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή  της Πανεπιστημιακής Πόλης Γκάρχινγκ στο Μόναχο.

Σήμερα ζει στην Αθήνα, συνεργάζεται δισκογραφικά με σύγχρονους συνθέτες ενώ παράλληλα εμφανίζεται σε συναυλίες και παραστάσεις.

Από τον Δεκέμβριο 2013 μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 17 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από τις οποίες κατέκτησαν ελληνικά και ευρωπαϊκά Charts.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου UNESCO Tεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, συνεργάζεται στενά με το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού Πορτοχελίου και ασχολείται παράλληλα με τη λογοτεχνία.

Το λογοτεχνικό έργο της Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ ενέπνευσε ως λιμπρέτο το μουσικοσυνθέτη Νίκο Λεκάκο ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το βιβλίο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας σύγχρονης Όπερας, η οποία από το 2016 μέχρι σήμερα συνεχίζει σε δύο εκδοχές την πορεία της σε θεατρικές σκηνές της Αθήνας, ενώ ποιήματα της απέσπασαν Βραβεία Ποίησης σε Διεθνείς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς.

Το Σεπτέμβριο 2019 ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου  Δημάρχου Αγίας Παρασκευής σε θέματα Πολιτισμού καθώς και τακτικού μέλους στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού του ίδιου Δήμου.

 

 

Ο μουσικός, συνθέτης και ποιητής Κώστας Νούσιας γεννήθηκε στους Αγίους Σαράντα.

Απόφοιτος Μουσικού Πανεπιστημίου με Δίπλωμα στο φαγκότο και το σαξόφωνο, σπούδασε παράλληλα Ανώτερα Θεωρητικά.

Σε CD κυκλοφορούν ορχηστρικές του συνθέσεις, ύμνοι και μελοποιημένα  ποιήματα των Κωστή Παλαμά, Κ. Π. Καβάφη, Κώστα Κρυστάλλη, Φώτου Κυριαζάτη,  Πέτρου Τσερκέζη, Στέλλας Λεοντιάδου, Βέρας Κλαρέβα κ.ά.

Ως σολίστ συνεργάστηκε με πολλές συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σολίστες του Πανεπιστημίου Τσαϊκόφσκι στην Πάτρα, με κορυφαίους μουσικούς εκτελεστές στην Αθήνα, καθώς και με μαέστρους όπως ο Ν. Παρίδης, ο Θ. Αντωνίου, ο Α. Πυλαρινός και πολλούς άλλους.

Τα τραγούδια και η μουσική του ακούστηκαν σε αίθουσες όπως το Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, το Ζάππειο Κωνσταντινούπολης, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Θέατρο Αρχαίας Ολυμπίας, στο Δήμο Αθηναίων, τους Δήμους των Αγίων Σαράντα και Αργυροκάστρου στην Αλβανία, στο Πλέβεν και Βίντιν της Βουλγαρίας κ.ά., ενώ μέχρι σήμερα διατηρεί ανοιχτή μουσική συνεργασία με τη Μόσχα.

Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο 1ο Βορειοηπειρωτικό Φεστιβάλ Ζάππειου Μεγάρου, στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Λαογραφίας στην αίθουσα του Δήμου Αθηναίων σε διοργάνωση του Όμιλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.

Πρόσφατα απέσπασε το Βραβείο ΑΠΟΛΛΩΝ στην ποίηση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κ.Π.ΚΑΒΑΦΗ.

Από το 2012 είναι μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

Είναι αρχιμουσικός  σε Φιλαρμονικές Δήμων της Ελληνικής Επικράτειας, καθηγητής σε Ωδεία και μόνιμος καθηγητής μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου στην Αθήνα.

 

 

 

Η ποιήτρια – στιχουργός Βέρα Κλαρέβα γεννήθηκε στην Ικαρία και σπούδασε παιδαγωγική.

Ποιήματά της μελοποίησαν σύνθετες όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Λίνος Κόκοτος, ο Βαγγέλης Φάμβας, ο Νίκος Φυλακτός, ο Κώστας Νούσιας.

Τραγούδια σε στίχους της Βέρας Κλαρέβα ερμήνευσαν τραγουδιστές όπως η Φωτεινή Δάρα, η Μάνια Βλαχογιάννη, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Χρήστος Σιάνας, η Ζαφειρώ Χατζηφωτίου κ.ά.

Η Βέρα Κλαρέβα έχει βραβευτεί επανειλημμένα από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, τη Διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών, τον Ελληνικό Πνευματικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος, την Ένωση Καλλιτεχνών Β.Η. ΕΚΑΒΗ κ.ά.

 

 

Στίχοι: Βέρα Κλαρέβα

Μουσική: Κώστας Νούσιας

Ενορχήστρωση: Νίκος Φυλακτός, Κώστας Νούσιας

 

Ηχογράφηση/Μίξη/Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης

Artracks Recording Studios – http://www.artracks.gr/el/

 

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Πιάνο: Μιχάλης Παπαγεωργίου

Ακορντεόν: Σπύρος Νίκας

Μπουζούκι: Βασίλης Μελίδης

Κιθάρες: Γιώργος Πρινιωτάκης

Κόρνο: Γιάννης Μαυρόγαλος

 

Photos: Μάνος Μανιός

 

 

Tracklisting:

  1. Φεύγω με παράπονο
  2. Όλο τον κόσμο γύρισα

 

 

 

0