Με τον Σταύρο Λάντσια, το Σάββατο 2 Μαΐου στις 21.00, συνεχίζεται η νέα διαδικτυακή σειρά συναυλιών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) #snfccAtHome: music, στην οποία καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν solo συναυλίες σε ζωντανή αναμετάδοση από εμβληματικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ χωρίς την παρουσία κοινού.

Η σειρά εγκαινιάστηκε με τον Theodore το Σάββατο 25 Απριλίου και συγκέντρωσε εγκωμιαστικά σχόλια.
Ο κορυφαίος πιανίστας και διακεκριμένος συνθέτης Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει, σε απευθείας μετάδοση από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, συνθέσεις του, όπως το Βαλς των Ματιών και ο Θάνατος του Ταύρου, καθώς και διασκευές έργων του Σοπέν και του Χατζιδάκι.

Ο Σταύρος Λάντσιας συμμετέχει για πάνω από 20 χρόνια στο συγκρότημα Human Touch με τους Γιώτη Kιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και David Lynch (σαξόφωνο). Οι Human Touch έχουν ερμηνεύσει με μεγάλη επιτυχία συνθέσεις του Λάντσια. Οι Human Touch είχαν εμφανιστεί στο ΚΠΙΣΝ τον Νοέμβριο του 2017, ενώ ο Σταύρος Λάντσιας είχε, επίσης, εμφανιστεί στο ΚΠΙΣΝ, με το Petros Klampanis Group το Δεκέμβριο του
2016.


Πολυδιάστατος καλλιτέχνης με ισχυρή μουσική παιδεία, ο Λάντσιας ξεκίνησε σπουδές κλασικού πιάνου στη Λευκωσία και ενορχήστρωσης στο Berklee College of Music στη Βοστώνη για να στραφεί, στη συνέχεια, και στον χώρο της σύγχρονης τζαζ. Σπούδασε τζαζ πιάνο και αυτοσχεδιασμό με τον διεθνούς φήμης καθηγητή και “γκουρού” της τζαζ Charlie Banakos, και διακρίθηκε με τα βραβεία “Count Basie Jazz Masters award for
pianists 1989” και “Quincy Jones Jazz Masters award for arrangers 1990”.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα εργάστηκε ως ενορχηστρωτής και μουσικός στην τηλεόραση και το θέατρο, έχοντας, παράλληλα, διαρκή παρουσία στην ελληνική δισκογραφία. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Έλλη Πασπαλά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Χάρις Αλεξίου και Γιώργος Νταλάρας.


Παρακολουθήστε τη συναυλία live στο snfcc.org/lantsias, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 02/05 στις 21.00.
Η σειρά #snfccAtHome: music πραγματοποιείται με τα μεγαλύτερα δυνατά μέτρα ασφαλείας, έχοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την υγεία των συνεργατών και των εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ.
Περισσότερες πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα του #snfccAtHome μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.


Το ψηφιακό περιεχόμενο το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).  Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο
ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ πρόσφατα το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών, όπως ο Θόλος στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

1