Με αφορμή τη σημερινή ημερομηνία γέννησης της καταξιωμένης τραγουδίστριας Νατάσσας Μποφίλιου το The Look.Gr θυμάται και επιλέγει 5+1 επιτυχίες της από την τόση σπουδαία δισκογραφία της.

Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1983 στην Αθήνα. Με καταγωγή από Σικελία και Κωνσταντινούπολη, η Νατάσσα Μποφίλιου κουβαλά μνήμες της Πόλης και τον αέρα της Ιταλίας.

Η θητεία της δίπλα στον Χρόνη Αηδονίδη αποτέλεσε το έναυσμα για να βρεθεί το 2004 στην Δεύτερη Ακρόαση της δισκογραφικής Μικρής Άρκτου του σπουδαίου Παρασκευά Καρασούλο.

Ένα χρόνο μετά έρχεται το πρώτο της άλμπουμ “Εκατό μικρές ανάσες” σε μουσική Κώστα Τσίρκα και στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου. Από εδω και μετά ο ένας μουσικός σταθμός διαδέχεται τον άλλον.

Επιλέγοντας λοιπόν τα 5+1 τραγούδια θα κάνουμε αναφορές μόνο στα άλμπουμ τα οποία περιέχονται.

Το 2007 κυκλοφορεί από την Μικρή Άρκτο το cd-single “Εν λευκώ” σε στίχους Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη, εγκαινιάζοντας την μουσική συνάντηση των τριών που θα γίνει η μουσική τριάδα επιτυχιών. Το ομώνυμο τραγούδι συγκλονίζει με την μεγαλειώδη ερμηνεία της. Οι στίχοι με το κοινωνικό τους εκτόπισμα δονούν τον ακροατή.

 

Το 2008 έρχεται το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των τριών από την Μικρή Άρκτο με τραγούδια που ξεκινούν να διαδραματίζουν νέο ρόλο και να αλλάζουν τις ισορροπίες στην ελληνική μουσική σκηνή. Τίτλος του δίσκου “Μέχρι το τέλος”. Επιλέγουμε το ομώνυμο κομμάτι με μια διαφορετική ερμηνεία της Νατάσσας, από τα λίγα λαϊκά που θα κυριαρχήσουν στην μουσική της πορεία.

 

 

Επόμενη επιλογή είναι το τραγούδι “Τα τσιγάρα βαριά” από το cd-single “Τρία μυστικά” σε παραγωγή Metropolis που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2009. Ένα ακόμη τραγούδι των γνωστών δικών της ανθρώπων, της οικογένειας της όπως συνηθίζει να λέει, του Γεράσιμου και του Θέμη.

 

 

Το να επιλέξεις ένα τραγούδι από το άλμπουμ “Εισιτήρια διπλά” είναι τρομερά δύσκολη διαδικασία. Ένας δίσκος πολυπρόσωπος, δίσκος ωριμότητας και ερμηνευτικής δεινότητας. “Οι ομπρέλες του Demy”, “Το μέτρημα”, “Σε ξεχώρισα” είναι κάποια τραγούδια που βρίσκονται καθημερινά στα χείλη όλων μας.

Με νοσταλγικό φόντο και με νότες που ακουμπούν σε βαθιές ελληνικές ρίζες του μεσοπολέμου “οι μεγάλες αγάπες” ξεχωρίζουν με το μεθυστικό τους άρωμα.

 

 

Το 2013 κάνει την ανατροπή και συνεργάζεται με τον καταξιωμένο μουσικό Στάμο Σεμση. Οι ηλεκτρινικοί ήχοι του Σέμση σε συνδυασμό με τους στίχους του Γεράσιμου δημιουργούν ένα αλλιώτικο υλικό. “Η Άνω τελεία” κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2013 από τη feelgood Records προξενώντας έκπληξη στους θαυμαστές της. 

 

 

Πριν λίγες μέρες, 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία της “Βαβέλ”, δίσκου με σαφή κοινωνικό προβληματισμό, βγαίνει ένα τραγούδι του Θέμη και του Γεράσιμου που είναι σαν να ξεπήδησε από τον δίσκο “Εισιτήρια διπλά”.

Το τραγούδι “Στην επόμενη ζωή” έχει μια μαγεία που ακουμπά σε μελωδίες του ιταλικού και γαλλικού τραγουδιού της δεκαετίας του ’70. Το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο σίγουρα μας προετοιμάζει για μία ακόμα θαυμάσια δουλειά.

 

 

Το σίγουρο είναι πως η Νατάσσα Μποφίλιου με μια προσωπική δισκογραφική πορεία μόλις 13 χρόνων έχει σημειώσει απίστευτη εξέλιξη και καθολική αποδοχή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/NatassaBofiliou/

 

2