Από τον εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Jostein Gaarder “Ο,τι Πρέπει” σε μετάφραση από τα νορβηγικά της Κυριακής Σαμουέλσεν-Παπαδοπούλου.

 

   Από τον συγγραφέα του παγκόσμιου best seller “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ”

      ΕΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ

         JOSTEIN GAARDER. ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤO ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ,

         ΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

 

 

Το βιβλίο

Jostein Gaarder

“Ο,τι Πρέπει”

Mετάφραση από τα νορβηγικά

ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΑΜΟΥΕΛΣΕΝ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Β1280

ISBN 978-960-14-3443-8

Αθήνα 2019

Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σελίδες: 160

Τιμή:  € 12,90 (με ΦΠΑ)

 

Στο Πανεπιστήμιο ο Άλμπερτ γνωρίζει και ερωτεύεται την Έιριν. Τριάντα επτά χρόνια αργότερα, όταν η Έιριν βρίσκεται στη Μελβούρνη και ο Άλμπερτ είναι μόνος, μαθαίνει ένα μεγάλο μυστικό από τη Μαριάννε, τη γιατρό του. Μπορεί να συνεχίσει να ζει με αυτό που ξέρει τώρα;

Ταξιδεύει στο παραμυθένιο σπίτι, το καταφύγιο του ίδιου και της Έιριν για πολλά χρόνια, και δίνει στον εαυτό του προθεσμία είκοσι τεσσάρων ωρών για να γράψει την ιστορία της κοινής τους πορείας. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει και να ομολογήσει, επειδή πρόκειται να πάρει τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του.

 

Δε σκέφτομαι καθαρά, μέσα μου βράζω, είμαι τρομαγμένος, αναστατωμένος, αλλά υπάρχει κάτι που πρέπει να κατανοήσω και να αποφασίσω· πρέπει να λάβω μια απόφαση, μια σημαντική απόφαση, γι’ αυτό πρέπει να γράψω. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταφέρω να εστιάσω σωστά.

Θέλω να είμαι σίγουρος ότι οι σκέψεις μου έχουν συνοχή πριν πάρουν τον δρόμο τους για το χαρτί. Νομίζω ότι διακρίνω έναν κόκκινο μίτο μέσα σε αυτό το χάος,  αλλά δεν ξέρω πού θα με οδηγήσει. Κι έχω την αίσθηση ότι δε γράφω μόνο για εμένα, και ίσως ούτε μόνο για τους πιο κοντινούς μου. Ίσως να εκφράζω σκέψεις  όλων των ανθρώπων.

 

 

Ο Συγγραφέας

O Γιοστέιν Γκάαρντερ γεννήθηκε το 1952. Σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και λογοτεχνία στο Όσλο. Eργάστηκε για δέκα χρόνια ως καθηγητής φιλοσοφίας μέσης εκπαίδευσης. Aρχικά έγραψε βιβλία για παιδιά και εφήβους. Σήμερα εργάζεται ως συγγραφέας. Zει στο Όσλο.

 Tο πρώτο του μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα ελληνικά είναι “O Kόσμος της Σοφίας”, το οποίο μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και γνώρισε τεράστια επιτυχία. “Tο Mυστήριο της Tράπουλας” κέρδισε το 1991 το Bραβείο Kριτικών Λογοτεχνίας της Nορβηγίας, το σημαντικότερο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας του. Eίναι συγγραφέας επίσης των παιδικών βιβλίων “Tο Mυστήριο των Xριστουγέννων”, “Eίναι Kανείς Eκεί’; και των μυθιστορημάτων “Vita Brevis”, “Mέσα από το Σκοτεινό Kαθρέφτη”, “Το Κάστρο των Αγγέλων”, “Mάγια’, “το Θαύμα της Zωής”, “H Mαγική Bιβλιοθήκη”, “Η Κόρη του Διευθυντή του Τσίρκου”, “Το Κορίτσι με τα Πορτοκάλια”, “O Πύργος των Πυρηναίων” και “Ο Κόσμος της Άννας”. Όλα κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

 

 

 

0