Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βραβευμένο βιβλίο με το βραβείο Booker 2018,  της Anna Burns “Ο Γαλατάς” σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου

 

 

Το βιβλίο 

Ο Γαλατάς

Anna Burns

Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Σε μια άγνωστη πόλη με κατοίκους χωρίς ονόματα, σε μια κοινωνία που σκεπάζεται από τη σκιά της βίας και που η τρομοκρατία διαποτίζει κάθε ορατή και αθέατη πτυχή του δημόσιου βίου, ένα δεκαοκτάχρονο κορίτσι προσπαθεί να κρατήσει την προσωπική του ελευθερία.

 

Ο εκδότης Κ. Δαρδανός σημείωνει:

“Το βραβείο Booker αποτελεί την υψηλότερη λογοτεχνική διάκριση για βιβλίο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα. Η σοβαρότητα και η αξιοπιστία του θεσμού προσδίδουν ιδιαίτερο κύρος σε κάθε βραβευμένο βιβλίο. Όμως, ακόμη και στη λίστα με τα σημαντικά βιβλία που τιμήθηκαν με το εν λόγω βραβείο, υπάρχουν κάποια που ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους. Ο Γαλατάς της Anna Burns είναι ένα από αυτά: μια συγκλονιστική ιστορία ενηλικίωσης που εκτυλίσσεται στην ταραγμένη Ιρλανδία της δεκαετίας του ’70. Διαβάστηκε με ενθουσιασμό και οι κριτικοί αναγκάστηκαν να συγκρίνουν τη συγγραφέα με ιερά τέρατα της ιρλανδικής λογοτεχνικής παράδοσης, όπως ο Beckett και ο Stern. Η έκδοση του Γαλατά σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του μυθιστορήματος Περίγραμμα της Rachel Cusk σηματοδοτούν ένα δυναμικό άνοιγμα προς τη σύγχρονη λογοτεχνία της σειράς «Aldina» των εκδόσεών μας.  Το εξώφυλλο του Γαλατά κοσμεί το έργο The Reader του ζωγράφου Γιάννη Βαλυράκη”

 

 

 

 

3