Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφορεί το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γ. Τασσά Ο Τελευταίος Ήρωας του Θρυλικού Αντιτορπιλικού “Αδρίας” L-67  Γιώργος Τασσάς“. 

 

 

Ο εκδότης Κ. Δαρδανός σημειώνει

“Τα δραματικά γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που διαμόρφωσαν την Ελλάδα και τον κόσμο παρουσιάζονται μέσα από την προσωπική μαρτυρία του Γιώργου Τασσά. Με καταγωγή από τις Οινούσσες και τη Σμύρνη, ανιψιός του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, υπηρέτησε ως εθελοντής στα δεκάξι του στο θρυλικό αντιτορπιλικό «Αδρίας», βίωσε τη φρίκη του Εμφυλίου, εξορίστηκε στη Σοβιετική Ένωση και επιστρέφοντας στην Ελλάδα φυλακίστηκε από  τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Γνώρισε τον Σεφέρη, τον Σαρτρ, τον Καμύ, τον Πωλ Ελυάρ, τον Καζαντζάκη, τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Νίκο Ζαχαριάδη, τον Νίκο Μπελογιάννη, τον Γιώργο Σεβαστίκογλου, τον Οκτάβιο Μερλιέ, τον Ροζέ Μιλλιέξ, τον Στρατή Τσίρκα κ.ά.

Ο θρύλος του αντιτορπιλικού «Αδρίας» αποτελεί πηγή έμπνευσης ακόμη και σήμερα μ την ιστορία του και τη γενναιότητα του πληρώματός του. Κομμένο κυριολεκτικά στα δύο από γερμανική νάρκη έξω από την Κάλυμνο, το «Αδρίας» κατάφερε να διαφύγει από τους πανταχού παρόντες Ναζί διανύοντας 740 ναυτικά μίλια, πλέοντας στα νότια παράλια της Μ. Ασίας με κακοκαιρία και φτάνοντας στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας, όπου το υποδέχτηκαν με συγκίνηση και αλαλαγμούς χιλιάδες Έλληνες και Σύμμαχοι.

Ζήστε τη συγκλονιστική, περιπετειώδη ζωή του Γιώργου Τασσά, γραμμένη από τον γιο του Κωνσταντίνο, μέσα από το βιβλίο Ο τελευταίος ήρωας του θρυλικού Αντιτορπιλικού «Αδρίας» L-67 Γιώργος Τασσάς, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας (Gutenberg)”.

 

 

Το Βιβλίο

 

Κωνσταντίνος Γ. Τασσάς

 

“Ο Τελευταίος Ήρωας

 

του Θρυλικού Αντιτορπιλικού “Αδρίας” L-67

 

Γιώργος Τασσάς”

 

Διαβάστε πρώτοι ένα απόσπασμα!

 

 

 

1