Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν με την βία. ΟΙ άνθρωποι αλλάζουν με την αγάπη.

 

Θα σας πω ένα μυστικό…κάποιοι από εσάς θα το ξέρετε ήδη…κάποιοι άλλοι είμαι σίγουρη όχι και κάποιοι άλλοι ενώ το γνωρίζετε εξακολουθείτε να το πράττετε.

Όσο και να λέτε σε κάποιον πόσο κακός είναι…πόσο άχρηστος…ανίκανος…μηδενικό…πόσο χάλια τα κάνει όλα και πόσο βλάκας και χαζός είναι ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ!!

Κουβαλάμε στο γενετικό μας υλικό μια λανθασμένη πεποίθηση που με το πέρασμα των γενεών ακόμα δεν έχει θεραπευτεί και αυτή είναι πως οι άνθρωποι αλλάζουν με την βία (σωματική και λεκτική). Κάποτε συνάντησα έναν άντρα που μου εκμυστηρευόταν τα προβλήματά του στον εργασιακό του χώρο. “Όλοι μου οι υπάλληλοι είναι λέει άχρηστοι κανένας δεν κάνει για τίποτα…Όσο και να τους βρίζω κανένας δεν αλλάζει”.

Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν με την βία. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!! ΑΛΛΑΞΕ πρώτα τον εαυτό σου φέρσου του με αγάπη και μετά προσέλκυσε την αγάπη στους άλλους και σε όλους τους τομείς!

Οι άνθρωποι με την βία ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!!

Μπορεί για λίγο να προσαρμόζονται λόγο του φόβου τους και να κάνουν τα θελήματα των άλλων αλλά πάντα θα είναι πονεμένες ψυχές που ποτέ θα δεν θα μπορέσουν να είναι λειτουργικές. Όταν φέρεσαι βίαια για την συμμόρφωση κάποιου είτε αυτός είναι το ΠΑΙΔΙ σου, ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ σου, ο ΓΟΝΙΟΣ σου, ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ σου, ο ΦΙΛΟΣ σου ή ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ σκέψου πως το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις αυτόν τον άνθρωπο να το πιστέψει και να του επιβεβαιώσεις τα λόγια σου.Πολλοί άνθρωποι χτυπούν μεταφορικά και κυριολεκτικά στο όνομα της αγάπης και δεν αφήνουν τον άλλον να αναπνεύσει και γίνονται τοξικοί. Μα ας μην ξεχνάμε πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν σε αυτό το όνομα… μόνο που η αγάπη ποτέ δεν καταστρέφει ΜΟΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ!

 

 

Για όποιον διαβάζει αυτό το άρθρο και φέρεται βίαια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αναρωτηθεί γιατί έλκει τέτοιους ανθρώπους και τι θέλει η ζωή να τον μάθει μέσα απο τέτοιες συμπεριφορές; Ας σκεφτεί πως ίσως έλκει τέτοιους ανθρώπους για να θεραπεύσει τον ΘΥΜΟ του, την ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ του και το αίσθημα της ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ του!!

Όσο για αυτόν που διαβάζει αυτό το άρθρο και νιώθει θύμα ας αναρωτηθεί και αυτός γιατί η ζωή τον φέρνει αντιμέτωπο σε τέτοιες καταστάσεις και ποια αρετή θέλει να του μάθει η ζωή μέσα από την βία; Και να δουλέψει με τον εαυτό του να μαθαίνει μέσα από την αγάπη.Μήπως χρειάζεται να μάθει να θέτει τα όρια του και να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια του και την αξία του;

Την επόμενη φορά που ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ότι δεν αξίζεις και ότι δεν είσαι ικανός κάνε μια παύση εκείνη την στιγμή και σκέψου: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΥΤΕΣ!!

Κάποιος άλλος τις πέρασε για εσένα.. και εσύ τις πίστεψες ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!

 

 

Γεννήθηκες για να κάνεις τον κόσμο πιο όμορφο με την ύπαρξή σου…για να λάμψει το διαμαντάκι που έχεις μέσα σου…απελευθέρωσε τις αρνητικές πεποιθήσεις σου με την μέθοδο Θήτα αγάπα τον εαυτό σου άνευ όρων και παρατήρησε την ζωή σου να απομακρύνεται από το οτιδήποτε τοξικό και να ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ!! Καλώς όρισε τον ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ και ΔΙΑΔΩΣΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!!

Και να θυμάσαι πάντα πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά … Και αν δεν πάνε τότε δεν είναι ακόμα το τέλος!

 

photocredits: Ανέζα Καράμπαλη – Ηλίας Αποστολόπουλος

 

 

4