Ονομάζομαι Θεώνη Καράμπαλη και είμαι πιστοποιημένη Σύμβουλος της ενεργειακής θεραπείας της μεθόδου Θήτα. Το 99% των θεραπευόμενών μου σε οτιδήποτε τους συμβαίνει αναρωτιούνται “γιατί σε εμένα;” και ψάχνουν να βρουν απαντήσεις στο αδιέξοδο που ζουν..όποιο και αν είναι αυτό. Δεν κρύβω πως ήμουν και εγώ μια από αυτούς πριν βρω τις δικές μου προσωπικές απαντήσεις. Αυτό που συμβουλεύω όλες τις υπέροχες ψυχές που διαβάζουν αυτό το άρθρο είναι να αντικαταστήσουν την ερώτηση “γιατί σε εμένα ” με την ερώτηση “Τι θέλει να με μάθει η ζωή;”.

 

 

Φωτογραφία: Ανέζα Καράμπαλη

 

Οι λέξεις έχουν ενέργεια και κάθε λέξη είναι και μια εντολή του συνειδητού μας νου στο υποσυνείδητό μας. Ο υποσυνείδητος νους σαν πιστός μας υπηρέτης εκτελεί τις εντολές των σκέψεων, λέξεων και συναισθημάτων μας και ανάλογα με αυτά ΠΡΑΤΤΕΙ!

Όταν ρωτάμε συνεχώς τον εαυτό μας “γιατί σε εμένα;” εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας για την κατάσταση που βιώνουμε. Υποσυνείδητα καθιστούμε τον εαυτό μας μοιρολάτρη ο οποίος είναι άξιος της μοίρας του και πως δεν έχει καμία μα καμία συμμετοχή στην ζωή του. Δηλώνουμε δίχως να το θέλουμε και δίχως να το καταλαβαίνουμε στο υποσυνείδητό μας πως είμαι έρμαιο των εξελίξεων της ζωής και νιώθω ανίσχυρος να υπερασπιστώ το κάθε τι στη ζωή μου. Το υποσυνείδητο εκείνη την στιγμή την δήλωση αυτή την μεταφράζει ως: είμαι απροστάτευτος,φοβάμαι..είμαι θυμωμένος και περιμένω να μου συμβούν τα χειρότερα. Και μαντέψτε τι συμβαίνει; ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ..μιας και το υποσυνείδητό μας είναι ένας ψυχρός εκτελεστής δίχως κρίση..εκτελεί τις εντολές του συνειδητού μας νου.

Στην ουσία όταν αναρωτιόμαστε ” γιατί σε εμένα ” εκφράζουμε το αίσθημά μας ότι αδικηθηκαμε από την ζωή και ότι αμφισβητούμε την θεία ενέργεια που εκείνη την στιγμή μας προστατεύει.Κάθε έμβιο ον σε τούτο τον πλανήτη προστατεύεται από την ύψιστη θεϊκή ενέργεια της αγάπης εάν και όποτε το θελήσει. Η ύψιστη σοφή διάνοια είναι πάντα εκεί και δηλώνει την παρουσία του φωτός της σε όποιον θελήσει να συντονιστεί μαζί της.Ο άνθρωπος που αναρωτιέται “γιατί σε εμένα;” χωρίς να το καταλαβαίνει ακαριαία αμφισβητεί την ύψιστη προστασία πάνω του..και νιώθει ανυπεράσπιστος. Ειναι λογικό ο άνθρωπος που πιστεύει μόνο στον θνητό εαυτό του και όχι στον ανώτερό του εαυτό να νιώθει εκτεθειμένος..μιας και ο εαυτός του είναι τρωτός και αδύναμος και ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον εγκαταλείψει ΕΝΩ Η ΥΨΙΣΤΗ ΘΕΪΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΤΕ!!

Αμφισβητώντας την θεία ενέργεια υπονοεί ότι το σύμπαν, η Ζωή, ο Θεός (όπως θέλετε ορίστε το) δεν κάνει καλά την δουλειά της με εκείνον..και είναι σαν να υπονοεί πως “γιατί δεν φέρθηκες καλά σε εμένα ενώ στον άλλον φέρθηκες καλά και με σοφία;” Δηλαδή γιατί τιμωρείς εμένα και δεν τιμωρείς κάποιον άλλον;”Γιατί σε εμενα;” Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε και το κάνουμε όλοι υποσυνείδητα είναι να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους.Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι περνάει κάθε ψυχή μιας και είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε αλλά κάτι πολύ βαθύτερο και πιο ουσιαστικό με την ζωή κάποιου πέρα από το φαίνεστε και εκτός των άλλων κάθε ψυχή ερχόμενη σε αυτή την γη καλείται να πάρει διαφορετικά μαθήματα η μια από την άλλη .

 

 

Οτιδήποτε μας συμβαίνει είναι ένα μήνυμα από το υποσυνείδητό μας για μεγαλύτερη προσοχή και ενδυνάμωση της πίστης μας.Άρα οτιδήποτε μας συμβαίνει είναι και μια αρνητική υποσυνείδητη πεποίθησή μας που επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο.Οτιδηποτε μας συμβαίνει είναι μια αρνητική υποσυνείδητη πεποίθησή μας που θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της όχι για να μας τιμωρήσει αλλά ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΙ .Δεν είμαστε πλάσματα έρμαια της μοίρας μας και της τύχης μας.Είμαστε ψυχές παντοδύναμες και υπεύθυνες των σκέψεών μας και των επιλογών μας.Για οτιδήποτε μας συμβαίνει έχουμε την επιλογή να αλλάξουμε ότι δεν είναι χρήσιμο για εμάς και να το μετατρέψουμε σε ωφέλιμο.. αλλάζοντας την αντιμετώπισή μας και την στάση μας σε αυτό που δεν μας αρεσει.

Άρα εξαιρετικά χρήσιμο και βοηθητικό για εμάς την επόμενη φορά που θα αναρωτηθούμε για οτιδήποτε αρνητικό μας συμβαίνει “γιατί σε εμένα ” είναι να ενισχύσουμε την πεποίθηση της πίστης μας και να εξερευνήσουμε να μάθουμε ΤΙ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Και μην ξεχνάτε πως όλα θα στο τέλος θα πάνε καλά και αν δεν πάνε τότε δεν είναι το τέλος!!

 

 

24