Στη δική της μουσική «Λεωφόρο» μας ταξιδεύει μουσικά, μέσα από το νέο της τραγούδι, η Έλενα Ρίζου.

 

 

Η λαϊκή ερμηνεύτρια, που μετράει χρόνια στο πεντάγραμμο, με σπουδαίες συνεργασίες στο βιογραφικό της, επιστρέφει δισκογραφικά, με μια δυναμική μπαλάντα, δια χειρός της Μαρίας Κουφανδριοπούλου και μουσική του Μπάμπη Λιόλη. Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για την ίδια και την μέχρι σήμερα πορεία της, της ζητήσαμε να μας οδηγήσει στα άγνωστα μονοπάτια της προσωπικής της «Λεωφόρου».

 

Ολοκαίνουργιο τραγούδι, μία δυναμική μπαλάντα. Τι σε άγγιξε να την ερμηνεύσεις;

 

«To πρώτο συναίσθημα, ήταν για τον στίχο του. Η Μαρία Κουφανδριοπούλου, λες και μπήκε στο μυαλό μου, γράφοντας όλα όσα ήθελα να πω, μέσα από το νέο μου τραγούδι. Είναι μία πολλά υποσχόμενη και ταλαντούχα στιχουργός. Το δεύτερο συναίσθημα, ήταν για τη μουσική. Η μελωδία του Μπάμπη Λιόλη, με ταξίδεψε από την πρώτη στιγμή όπως και όλους μας. Με άγγιξε… και χαίρομαι που ερμήνευσα ένα τόσο σπουδαίο τραγούδι και τους ευχαριστώ».

 

Η δική σου «Λεωφόρος» που σε έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα στη ζωή σου;

 

«Σε πολύ ώριμες αποφάσεις, που όταν πάρθηκαν, έφεραν μεγάλες αλλαγές στη ζωή μου. Ως επί το πλείστον τους, ήταν ευχάριστες και όμορφες αλλαγές, αλλά ακόμα και κάποιες δυσάρεστες, συνέβησαν για καλό και μόνο. Σε γενικές γραμμές όμως, η «Λεωφόρος» της ζωής μου, αποτελεί μία όμορφη διαδρομή».

 

Έλενα Ρίζου – Λεωφόρος (Official Music Video 4K) – YouTube

 

Υπάρχει κάποιο λάθος σταυροδρόμι που πήρες και θα ήθελες να γυρίσεις τον χρόνο και τη «διαδρομή» πίσω;

«Ποτέ δεν μετανιώνω για κάτι που έχει γίνει στο παρελθόν. Ήταν όλες επιλογές μου. Όλες οι διαδρομές, καλώς ήρθαν, είτε καλές είτε κακές. Το σημαντικότερο από όλα είναι, μέσα από οτιδήποτε μας συμβαίνει, είναι να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι».

 

Γεννημένη τραγουδίστρια;

«Νομίζω πως ναι… Το τραγούδι είναι η ζωή μου, όσο κοινότυπο, και αν ακούγεται αυτό. Χωρίς αυτό, δεν μπορώ να με φανταστώ. Και δεν σου κρύβω ότι, εδώ και ένα χρόνο που είμαστε εκτός δουλειάς, νιώθω εγκλωβισμένη, πνίγομαι, μου λείπει τόσο πολύ να τραγουδάω, η επαφή με τον κόσμο».

 

Έχεις σπουδάσει κάτι άλλο, έχεις κάνε κάποια άλλη δουλειά, ή το τραγούδι υπήρξε μονόδρομος;

«Βεβαίως και έχω σπουδάσει, και βεβαίως και έχει χρειαστεί στη ζωή μου να κάνω και άλλες δουλειές, αλλά το τραγούδι, ήταν ανέκαθεν, μονόδρομος για εμένα».

 

Περιέγραψέ μας τα συναισθήματά σου, την πρώτη φορά που ανέβηκες στη σκηνή.

«Άγχος, άγχος, άγχος, και μετά η απόλυτη αγάπη, η απόλυτη ευτυχία, η απόλυτη ηρεμία… Είχα βρει τον δρόμο μου, τη δικιά μου «Λεωφόρο», που μουσικά, την ταξιδεύω μέχρι και σήμερα».

 

Τι έχει να θυμάσαι και τι θέλεις να ξεχάσεις από συνεργασίες σου με άλλους καλλιτέχνες;

«Δεν υπάρχει τίποτα που θα ήθελα να ξεχάσω. Αφήνω πίσω, κάποιες δυσάρεστες στιγμές, και πορεύομαι με τις όμορφες αναμνήσεις. Από όλα, κάτι παίρνεις».

 

Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου;

«Δεν μπορώ να αναφερθώ σε μία, γιατί είναι πολλές περισσότερες, και δεν θέλω να ξεχάσω κανέναν. Η σημαντικότερη όμως, είναι όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, να εργαστώ με κάποια μεγάλα ονόματα».

 

Για ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου, μαλώνεις τον εαυτό σου και για ποια τον επιβραβεύεις;

«Με επιβραβεύω, κατά κύριο λόγο για την υπομονή μου, και με μαλώνω, γιατί κάποιες φορές, είμαι παραπάνω ανεκτική από όσο πρέπει».

 

Με τη στιχουργό του νέου της τραγουδιού, Μαρία Κουφανδριοπούλου!

 

Ο μεγαλύτερος φόβος σου;

«Η υγεία του παιδιού μου. Είναι το Α και το Ω της ζωής μου».

 

 Το μεγαλύτερο όνειρό σου;

«Επαγγελματική επιτυχία. Και να προστεθούν στο βιογραφικό μου, σπουδαία τραγούδια, όπως και η «Λεωφόρος».

 

Η μεγαλύτερη αγάπη σου;

«Το παιδί μου, η οικογένειά μου, το τραγούδι».

 

Αν ναυαγούσες σε ένα νησί, ποια τρία πράγματα, και ανθρώπους θα ήθελες να έχεις μαζί σου;

«Νερό, φαγητό και μία βάρκα για να μπορώ να φύγω (γέλια)»

 

Ακούστε το νέο της τραγούδι:

Έλενα Ρίζου – Λεωφόρος (Official Music Video 4K) – YouTube

 

3