Ο John Malkovich ήρθε στην Αθήνα με την παράστασή του ” The music Critic ” και συγκεκριμένα στο Ηρώδειο και μας χάρισε μία από τις ωραιότερες παραστάσεις που έχω δει .

 

Αμφιλεγόμενος , έξυπνα γοητευτικός και μια καλλιτεχνική ιδιοφυία που μάγεψε το βράδυ της Πέμπτης στο Ηρώδειο.

Ο  Malkovich λιτός , φορώντας το μαύρο του κοστούμι και με σκηνικά  ένα πιάνο και λίγες καρέκλες , βασίστηκε στην ερμηνεία του , και καλά έκανε δηλαδή , για να αποδώσει θεατρικά τις πιο κακές μουσικές  κριτικές στους μεγαλύτερους συνθέτες κλασικής μουσικής . 

Παίζοντας στην πραγματικότητα τον ρόλο του εαυτού του ο ηθοποιός John Malkovich και η 5μελής μουσική μπάντα, καθήλωσαν τους χιλιάδες θεατές τους σε μια μοναδική βραδιά.

Το Highlight , όταν ο ευφυής John μετέτρεψε την κάκιστη κριτική που γράφτηκε κάποτε για αυτόν , για μια παράσταση στην Κωνσταντινούπολη , σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο .

Δεν ξέρω αν όλοι όσοι βρέθηκαν την Πέμπτη στο Ηρώδειο είχαν πλήρης επίγνωση για το τί πρόκειται να δουν. Έβλεπα  απορημένα πρόσωπα στο κοινό . ίσως να βρεθήκαν κάποιοι κατά λάθος , άλλοι πάλι για να δώσουν εύσημα στον εαυτό τους με την αυτοπροβολή . 

ίσως τελικά να μην έχει και πολύ σημασία για τον λόγο που βρέθηκαν εκεί . 

Το αποτέλεσμα είναι  στο τέλος της παράστασης , σηκώθηκε όλο το θέατρο όρθιο και χειροκροτούσε . 

Και αυτό , μόνο το υπέροχο ” μυαλό του John Malkovich ” το κατάφερε !!

Εις το επανιδείν τον Φλεβάρη στη Στέγη που  έρχεται ξανά για 3 παραστάσεις με το καινούργιο του έργο …

Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα  

Υ.Γ. Φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό της αδελφής μου Μαρίνα Χαρίτου 

0