Κατσικάκι τσιγαριαστό με σταμναγκάθι.

Κάτι παραδοσιακό, κρητικό, εύκολο και πεντανόστιμο. Με λίγα  μόνο  υλικά που θα χρειαστούμε θα έχουμε ένα τελειο αποτέλεσμα!!!

 

Υλικά για 4 άτομα.

Ζητάμε απο τον χασάπη να μας δώσει κατσικάκι μπούτι κατά προτίμηση άνευ οστού 3 κιλα

2.5 κιλα σταμναγκαθι.

2 καρότα κομμένα μπρινουάζ.

1 κρεμμύδι ξερό.

3 αυγά.

3 λεμόνια.

 

Κατσικάκι τσιγαριαστό με σταμναγκάθι.

 

Εκτέλεση: Περνούμε το σταμναγκάθι το πλένουμε αρκετές φορές, βράζουμε νερό σε μια κατσαρολα και το τοποθετούμε για 1.5 λεπτο περίπου, στη συνέχεια το αφαιρούμε και κρατάμε το νερό απο την κατσαρόλα θα το χρειαστούμε σαν ζωμό να γίνει το κρέας μας.

Στην συνέχεια περνούμε το κρέας βάζουμε αλάτι και πιπέρι βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κατσικάκι να παρει χρώμα και απο της 2 πλευρές βάζουμε το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο τα καρότα σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο απο το ζωμό απο το σταμναγκάθι το αφήνουμε να γίνει μετα  προσθέτουμε στο τέλος το σταμναγκαθι και το αφήνουμε για 2 λεπτά και χτυπάμε στο μπλέντερ 3 κροκους αυγου με 3 λεμόνια χυμό και τα προσθέτουμε μεσα στην κατσαρόλα το αφήνουμε να τραβήξει το κρέας με το αυγολέμονο σε σβηστεί φωτια.

 

 

1