, Κερκυραϊκά τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες

Μια παραδοσιακή συνταγή από την όμορφη Κέρκυρα γεμάτη γλύκα, νοστιμιά αλλά και απλότητα. Κατάλληλο για τους  Vegan φίλους μας. Και  νηστίσιμη, ιδανική για πρωινό το σαββατοκύριακο ή για κολατσιό όλη την εβδομάδα. Μπορεί να ακούγονται διάφορα για τον τόπο προέλευσης. Εγώ τα γνώρισα στην Κέρκυρα κάπου εκεί στο χωριό μου στην βόρεια Κέρκυρα και αν μεγάλωσα ακόμα γίνομαι παιδί όταν τα φτιάχνω.

, Κερκυραϊκά τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες


, Κερκυραϊκά τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες


, Κερκυραϊκά τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες
, Κερκυραϊκά τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες
, Κερκυραϊκά τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες

 

 

ΥΛΙΚΑ
Για τα τζαλέτια (τηγανίτες)

  • 300 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 300 ml νερό
  • 2 βανίλια
  • 200 γρ σταφίδες μαύρες
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.

Για το σερβίρισμα

  • Άχνη & Κανέλα
  • Μέλι ή Σιρόπι αγαύης ή Σιρόπι σφενδάμου

 

, Κερκυραϊκά τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τα δύο είδη άλευρου, τη μαγιά, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν, ο χυλός πρέπει να είναι ημίρρευστος.
  • Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μπολ για 30-40 λεπτά, για να φουσκώσει.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες (τα τζαλέτια).

 

  • Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

 

  • Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα, με μέλι ή με σιρόπι σφενδάμου.

 

 

*Εάν, περισσέψουν  που δεν νομίζω ,αν όμως σας έβρει τέτοιο κακό. τρώγονται μια χαρά την επόμενη μέρα αρκεί να τα ζεστάνουμε λίγο για να ξαναβρούν τη νοστιμιά τους!

 

 

 

0