Το πάντρεμα της παγωμένης μερέντας με την κρέμα βανίλιας και τα μπισκότα μπορούν να φτιάξουν το ιδανικό γλυκό για βραδινές και κάθε στιγμής … λιγούρες! Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε;

Υλικά

750 ml φρέσκα κρέμα (κρέμα γάλακτος)

2 πακέτα μπισκότα Πτι-μπερ

3 φακελάκια Ανθός Αραβόσιτου (μπλε φακελάκι) βανίλια, στιγμής

3 φλιτζάνια γάλα

5-6 κουταλιές μερέντα

Οδηγίες

  • Χτυπάμε με μίξερ για 5-10 λεπτά τα 500ml από την κρέμα γάλακτος. Σταματάμε μόλις αρχίσει να πήζει.
  • Προσθέτουμε στο μίξερ τα τρία φακελάκια Ανθός Αραβόσιτου και τα τρία φλιτζάνια γάλα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμη η κρέμα μας.
  • Σε ένα ορθογώνιο πυρέξ, βάζουμε μια στρώση μπισκότα. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα από πάνω.
  • Συνεχίζουμε με ακόμα μία στρώση μπισκότα και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Καλύπτουμε πάλι με τρίτη στρώση μπισκότα.
  • Χτυπάμε πάλι στο μίξερ τα 250 ml φρέσκα κρέμα για 5-10 λεπτά και αμέσως μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε και τη μερέντα.
  • Αφού ανακατευτεί καλά το μείγμα καλύπτουμε τα μπισκότα.
  • Γαρνίρουμε όπως επιθυμούμε!

Καλό θα ήταν να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο έτσι ώστε να τραβήξουν τα μπισκότα και να μαλακώσουν.

Πηγή: Cookpad

52