Τώρα που ξεκίνησαν σιγά σιγά οι ζέστες ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε δροσερά και νόστιμα επιδόρπια. Σημειώστε λοιπόν την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τάρτα με κρέμα λεμονιού.

Υλικά (8-10 μερίδες)

Για την τάρτα 20 εκ. :

225 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

120 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα λεμονιού:

100 γρ. χυμός λεμονιού

10 γρ. άνθος αραβοσίτου

160 γρ. βούτυρο

110 γρ. αυγά

120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το στόλισμα (προαιρετικά):

1 μεγάλο λεμόνι

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Τοποθετούμε θρυμματισμένα πτι-μπερ σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Στρώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 15΄.

Για την κρέμα:

  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το άνθος αραβοσίτου, τα αυγά και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε μέχρι τους 82°C, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε 10΄ να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε, ύστερα, το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε καλά.

Για τη σύνθεση της τάρτας:

  • Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα όσο αυτή είναι ρευστή και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.

Για το στόλισμα:

  • Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε πάνω λεπτές φέτες από ένα λεμόνι, τις οποίες πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε για 5΄στους 200°C στο γκριλ.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν και τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού πάνω στην τάρτα.

Σημείωση: Αν δεν θέλετε να στολίσετε την τάρτα σας, αρκεί να την πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Καλή σας απόλαυση!