Έφυγε από τη ζωή ο βετεράνος Άγγλος ηθοποιός Ben Cross, γνωστός περισσότερο από τους ρόλους του Harold Abrahams στο Chariots of Fire του Hugh Hudson και του Sarek στο Star Trek του J. J. Abrams το 2009.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός πέθανε μετά από μια σύντομη ασθένεια χτες Τρίτη στη Βιέννη. Σύμφωνα με τη γερμανική Kurier, βρισκόταν εκεί για θεραπεία αφού είχε διαγνωστεί με καρκίνο. Ήταν 72 ετών.

 

 

Γεννήθηκε ως Harry Bernard Cross το 1947. Σε ηλικία  22 ετών, έγινε δεκτός στην Royal Academy of Dramatic Arts του Λονδίνου. Με βάση την εξαιρετική του δουλειά, του απονεμήθηκε το βραβείο Vanbrugh της Ακαδημίας για την απόδοση της χρονιάς.

Επισήμως, ο Cross έκανε το ντεμπούτο του στη διάσημη πολεμική ταινία A Bridge Too Far το 1977. Στη συνέχεια, με έναν αξέχαστο ρόλο στο Chariots of Fire του 1981, όπου ο Cross έπαιζε τον αντίπαλο του Ian Charleson στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924.

Και οι δύο ηθοποιοί θα κερδίσουν τελικά το βραβείο του πιο υποσχόμενου καλλιτέχνη του 1981 στα βραβεία Variety Club λόγω των επιδόσεών τους στην ταινία. Η αναγνώριση θα οδηγούσε και σε άλλους αξιοσημείωτους ρόλους.

 

 

Ένας άλλος διάσημος ρόλος για τον Cross ήρθε στην ταινία First Knight του 1995, στην οποία έπαιξε τον κακό Prince Malagant, τον εχθρό του Sir Lancelot που ερμήνευσε ο Richard Gere.

Το 2007, ο Cross έγινε πολύ πιο γνωστός όταν εμφανίστηκε στην ταινία επανεκκίνησης του Star Trek, παίζοντας το ρόλο του αστροφυσικού Sarek του Βούλκαν, του πατέρα του Σποκ που ερμήνευσε ο Zachary Quinto.

 

 

Στη μεγάλη οθόνη, μερικοί από τους ρόλους του βετεράνου ηθοποιού περιλαμβάνουν ταινίες όπως Cold Sweat, Hellfire, Wicked Little Things και Jack the Giant Killer.

Έχει επίσης συμμετάσχει σε διάσημες τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το The Twilight Zone, Tales from the Crypt, Dark Shadows και Spartacus.

Ο Cross έπαιξε επίσης τον κύριο ανταγωνιστή της σειράς της Cinemax Banshee και δάνεισε τη φωνή του στον Sorcerer στη σειρά κινουμένων σχεδίων Randy Cunningham: 9th Grade Ninja.

Μόλις φέτος, εμφανίστηκε επίσης στη βουλγαρική ταινία The Rest is Ashes.

 

 

Ο Ben Cross είχε παντρευτεί τρεις φορές, και στους επιζώντες του περιλαμβάνονται η σύζυγός του, Deyana Boneva Cross, και τα δύο παιδιά του, Theo και Lauren, από τον πρώτο γάμο του.

Ήταν ένας επιτυχημένος ηθοποιός με μια κληρονομιά για την οποία μπορεί να είναι περήφανη ολόκληρη η οικογένειά του και σίγουρα θα θυμόμαστε πάντα.

 

 

2