«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ», η μικρού μήκους ταινία του Θάνου Ψυχογυιού σε παραγωγή της ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε, που βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Πάνου Τσίρου, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Co-production Forum του Brussels Short Film Festival (26 – 27 Απριλίου 2022 στις Βρυξέλες).

 

Η ταινία έχει επιλεγεί ως ένα από τα 14 διεθνή projects που θα συμμετάσχουν στο Forum και έχει  ενισχυθεί από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Κινηματογραφικής Κοινότητας (του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ με το Υπ. Πολιτισμού) για σενάριο ταινίας μικρού μήκους.

 

 

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ» περιγράφει με απλότητα και ευαισθησία το πιο σύνθετο πράγμα: τη στιγμή που ένας άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι πρέπει να συμφιλιωθεί οριστικά με το πέρασμα του χρόνου.

«ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ» θα είναι η τέταρτη μικρού μήκους ταινία του Θάνου Ψυχογυιού που βασίζεται σε ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο. Έχουν προηγηθεί το «Κάτι θα γίνει», τα «Κάλαντα» και το «Χλώριο» που βασίζονταν σε διηγήματα των συγγραφέων Χρήστου Οικονόμου, Βαγγέλη Προβιά και  Ειρήνης Μαργαρίτη αντίστοιχα.

 

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει η Μαρία Λασκαρίδου από την ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε.

 

Δυο λόγια για την ταινία:

Είναι φθινόπωρο στην Ελλάδα. Ο Pierre έρχεται από τις Βρυξέλλες για να βοηθήσει τον ηλικιωμένο πεθερό του, τον Μιχάλη, να ταξιδέψει στο νησί για να ολοκληρώσει την πώληση του μικρού ξενοδοχείου του. Ο ουρανός είναι συννεφιασμένος. Η υγεία του Μιχάλη είναι εύθραυστη. Το νησί τέτοια εποχή μοιάζει έρημο, αλλά οι δύο άνδρες δεν θέλουν να σκέφτονται το τέλος της εκδρομής.

 

 

 

0