Αυτό το καλοκαίρι το σεντούκι με τις ομορφότερες και πιο αθώες αναμνήσεις όλων θα ανοίξει, αφού μια ιδιαίτερη παρέα φίλων επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη.

 

Ο λόγος για την ταινία “Christopher Robin”, η οποία έρχεται στους κινηματογράφους της Αμερικής στις 3 Αυγούστου από την Walt Disney Studios Motion Pictures (στην Ελλάδα, όπως φαίνεται, θα φθάσει λίγο αργότερα στις 6 Σεπτεμβρίου). Μαζί της θα φέρει τον ενήλικα πλέον Christopher, τον οποίο υποδύεται ο Ewan McGregor, και τους παλιούς του παιδικούς φίλους, τον Γουίνι, το Γουρουνάκι, τον Τίγρη και τον Γκαρή. Με αφορμή, λοιπόν, την καινούργια ταινία ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μας έχει προσφέρει ο «Γουίνι το Αρκουδάκι».

  1. Αγάπη

«Αγάπη δεν είναι αυτό που λες

            Αγάπη είναι αυτό που κάνεις!»  

Ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι μας θέλουμε να ακούμε λόγια αγάπης. Τις περισσότερες φορές, όμως, οι πράξεις είναι αυτές που «ηχούν» πιο δυνατά. Μια κίνηση, ένα βλέμμα, ένα χάδι μπορούν να αναπληρώσουν ό,τι δεν μπορεί να εκφραστεί με λέξεις.

 

2. Αποδοχή

«Τα πράγματα που με κάνουν διαφορετικό/ή

          είναι τα πράγματα που κάνουν εμένα

αυτό που είμαι!»

Και πως να δεχθείς την αγάπη, αν δεν αποδεχθείς πρώτα τον εαυτό σου. Όπως είναι. Γιατί είναι μοναδικός και όμορφος. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να νιώθεις υπερήφανος για όσα είσαι, μιας και όλα τα όμορφα ξεκινούν από μέσα μας.

 

3. Γνώθι σαυτόν

«Είσαι πιο γενναίος από όσο πιστεύεις,

δυνατότερος από όσο δείχνεις

και εξυπνότερος από όσο νομίζεις!»

Από αρχαιοτάτων χρόνων η αυτογνωσία αποτελούσε ένα δύσκολο αλλά ουσιώδες ταξίδι προς την κατανόηση των διάφορων πτυχών του εαυτού μας. Μόλις το επιτύχουμε, είμαστε σε θέση να τον αποδεχθούμε. Χρειάζεται, ωστόσο, να είμαστε ειλικρινείς καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Να μην φοβόμαστε τις αλήθειες που θα ανακαλύψουμε και να είμαστε ρεαλιστές. Δεν κερδίζει κανείς με το να υπερεκτιμά τον ίδιο και τις ικανότητές του, πόσο μάλλον να τις υποτιμά. Το αποτέλεσμα είναι η αυτοεκτίμηση, η οποία είναι το κλειδί για μια ποιοτική και υγιής ζωή.

 

4. Αληθινή φιλία

«Ο οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή σου όταν είσαι χαρούμενος.

            Αλλά εκείνοι που θα μείνουν πλάι σου στις δύσκολες στιγμές είναι

                                                                        οι πραγματικοί φίλοι σου!»

Με λίγα λόγια, στα δύσκολα φαίνονται οι αληθινοί φίλοι. Πραγματικός πλούτος είναι να μοιράζεσαι στιγμές με ανθρώπους που χαίρονται διπλά με τη χαρά σου ενώ δεν σε αφήνουν μόνο σου στις δυσκολίες της ζωής.

5. Ζωή

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι που πρέπει να βιώσουμε…

            και όχι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε!»

Μια ζωή την έχουμε, αν μην τι άλλο, οφείλουμε να τη ζήσουμε. Με όσα μπορεί να κουβαλάει, θετικά και αρνητικά.

Είναι εμπειρίες και καθεμία από αυτές μπορεί να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι τα όρια μας, τι αποζητούμε από εμάς και τους άλλους γύρω μας, ποιοι είμαστε πραγματικά.

 

6. Να νοιάζεσαι….

«Λίγο ενδιαφέρον, λίγη σκέψη για τους άλλους

κάνει όλη τη διαφορά!»   

Όσο απαραίτητη είναι η προσοχή που πρέπει να δίνουμε στον εαυτό μας, άλλο τόσο αναγκαίο είναι και το ενδιαφέρον που πρέπει να δείχνουμε για τους συνανθρώπους μας, τους φίλους και την οικογένεια μας. Στηρίζοντας ο ένας τον άλλον μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι, δυνατοί και ακόμα πιο ευτυχισμένοι. Γιατί σημασία έχει να αισθάνεσαι και να μοιράζεσαι χωρίς αντάλλαγμα.

7. ΦΑΪ (ναι, με κεφαλαία γράμματα)

«Τι θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό….

                                              από το φαγητό?»

Να μια υπέροχη, ρητορική, κατά τα αλλά, ερώτηση γιατί δεν πιστεύω να μπήκατε στη διαδικασία να απαντήσετε. Και φυσικά, ο Γουίνι μας καταλαβαίνει απόλυτα, αφού η δική του ιστορία ξεκινά με τον ίδιο να προσπαθεί να βρει το πολυαγαπημένο του μέλι. «Όλα είναι μέλι», όλα είναι φαγητό! Θα μπορούσε να είναι το καινούργιο σύνθημα των ερωτευμένων με το φαΐ. Τι λέτε;

 

8. Η σημασία του χαμόγελου

 «Μην ξεχνάς να χαμογελάς»

Το τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό μάθημα έρχεται από τον πιο χαρούμενο χαρακτήρα της παρέας, τον Τίγρη. Να χαμογελάς! Ό,τι και αν συμβαίνει, να χαμογελάς. Είναι απίστευτη η δύναμη που κρύβει το χαμόγελο καθώς γεννά την ελπίδα, αποπνέει την εμπιστοσύνη και προσφέρει μια θετική αύρα, όταν είναι αληθινό. Το χαμόγελο και το γέλιο είναι ευτυχία!

 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας: 

 

 

 

2