Η πρώτη ταινία της Marvel, με γυναίκα πρωταγωνίστρια είναι γεγονός! Carol Danvers η αλλιώς Captain Marvel, καλείται να σώσει τη γη από ένα νέο εχθρό.

 

Η νέα πολύ αναμενόμενη ταινία του σύμπαντος της  Marvel έρχεται. Η ταινία μας μεταφέρει  τη δεκαετία του 90 και για τους φανατικούς του είδους, να πούμε ότι η ιστορία αυτή προηγείται όλων των άλλων ταινιών της Marvel με εξαίρεση το πρώτο  Captain America.

 

 

 Η Carol Danvers είναι μια πρώην αξιωματικός και πιλότος δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας. Τελικά γίνεται η πιο ισχυρή ηρωίδα στον κόσμο, όταν η Γη βρίσκεται εν μέσω γαλαξιακής πολεμικής σύρραξης μεταξύ δύο εξωγήινων φυλών, των Kree και των Skrulls. Στο «ταξίδι» αυτό, όμως δεν θα είναι μόνη της. Στην ταινία αυτή συναντάμε έναν «παλιό» γνώριμο, τον Nick Fury. Πρέπει να πούμε ότι ο Nick Fury είναι πρώτη φορά που γνωρίζει υπερήρωα, καθώς η ιστορία διαδραματίζεται τη δεκαετία του 90. Βρίσκεται λοιπόν, στην αρχή της καριέρας του πράκτορα της κυβέρνησης Είναι ένας γραφειοκράτης. Συνεχίζει να είναι ζόρικος, αλλά εκτελεί εντολές και υπακούει τους ανώτερους του. Έχει μια ελαφριά πλευρά που δεν έχουμε δει στις άλλες ταινίες.

 

 

Στην ιστορία αυτή συναντάμε και καινούργιους ήρωες όπως ο διοικητής της STARFORCΕ. Ένας καταξιωμένος πολεμιστής του στρατού των Kree, που βρίσκονται σε συνεχή πόλεμο με τους Skrulls. Ένας επιβλητικός αρχηγός και μέντορας της  Carol Danvers, ο διοικητής του ελίτ στρατού είναι ένας ήρωας για τον λαό των Kree.

Η Marvel μας προτείνει μια νέα ταινία με είναι γυναικεία υπόθεση καθώς και η σκηνοθέτης είναι γυναίκα, Anna Boden. Η Anna Boden είναι η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel.

Fan Fact! Η Marvel μας έχει συνηθίσει να δίνει ένα κρυφό τέλος στο τέλος κάθε ταινίας. Θυμάστε λοιπόν, το τέλος της ταινίας Infinity wars, ότι ο Nick Fury λίγο πριν «χαθεί» κρατά μια συσκευή όπου φαίνεται το σήμα της Captain Marvel. Προάγγελος λοιπόν της ομώνυμης ταινίας αλλά ίσως η Captain Marvel να είναι το πρόσωπο κλειδί στην επόμενη ταινία Avengers.

 

 

 

 

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Anna Boden, Ryan Fleck

Σενάριο: Anna Boden, Ryan Fleck, Geneva Robertson-Dworet, Jac Schaeffer

Παίζουν: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Annette Bening, Clark Gregg, Jude Law, Djimon Hounsou, Lee Pace, Lashana Lynch, Gemma Chan, Rune Temte, Algenis Perez Soto, Mckenna Grace, Akira Akbar

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ben Davis

Σχεδιασμός Παραγωγής: Andy Nicholson

Κοστούμια: Sanja Hays

Μοντάζ: Debbie Berman, Elliot Graham

Μουσική: Pinar Toprak

 

 

0