Η τελευταία ταινία του Αλεξάντερ Πέιν έχει τον τίτλο “Downsizing”(Μικρόκοσμος) και κάνει το ντεμπόυτο της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

 

Ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών Αλεξάντερ Πέιν, γνωστός για τις ταινίες “Σχετικά με τον Σμιντ” (2002), “Πλαγίως” (2004), “Οι Απόγονοι” (2011) και “Nebraska” (2013), ετοίμασε για τους θεατές μια διαφορετική και ασυνήθιστη ταινία, με σκοπό να προβληματίσει.

 

Στην Νορβηγία, στο κοντινό μέλλον, προσφέρεται η δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συρρικνωθούν και να ζήσουν σε μικρές πόλεις μαζί με άλλους ανθρώπους, επίσης συρρικνωμένους. Με τη μέθοδο αυτή, την οποία ανακάλυψε και εφαρμόζει ένας Νορβηγός επιστήμονας, οι άνθρωποι δε θα ήταν τόσο τεράστιοι, θα έπιαναν μικρότερο χώρο, δε θα κατανάλωναν τόση πολλή τροφή,εν ολίγοις θα ζούσαν έχοντας λιγότερες ανάγκες και έτσι όλο αυτό θα είχε θετικό αντίκτυπο για το καλό της ανθρωπότητας. Έτσι λοιπόν και οι κεντρικοί μας ήρωες, ο Πολ (Ματ Ντέιμον) και η σύζυγός του Όντρει (Κρίστεν Γουίγκ), λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά που προκύπτουν αν ζήσουν σε έναν τέτοιο μικρόκοσμο, αποφασίζουν να συρρικνωθούν, ώστε να μειώσουν τα έξοδα και τις σπατάλες που κάνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, σε φυσιολογικό μέγεθος. Μόνο που ακόμη και σε μια τόσο μικρή κοινωνία, ακόμη και συρρικνωμένοι, θα διαπιστώσουν πως τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

 

Εκτός από την σκηνοθεσία της ταινίας ο Αλεξάντερ Πέιν συνυπογράφει και το σενάριο, μαζί με τον Τζιμ Τέιλορ. Στον “Μικρόκοσμο” πρωταγωνιστούν ο Ματ Ντέιμον και η Κρίστεν Γουίνγκ, τους οποίους είχαμε δει πάλι μαζί και στην ταινία “The Martian”. Το καστ συμπληρώνει ο Κρίστοφ Βαλτς, η Χονγκ Τσάου, ο Τζέισον Σουντέικις κ.α.

 

Οι προετοιμασίες για την παραγωγή της ταινίας είχαν ξεκινήσει από το 2009, όμως σταμάτησαν διότι ο Αλεξάντερ Πέιν ήθελε να ασχοληθεί με τις ταινίες “Οι Απόγονοι” και “Nebraska”, οπότε το “Downsizing” (Μικρόκοσμος)  «πάγωσε». Αρχικά, ο Πέιν σκεφτόταν για τον ανδρικό πρωταγωνιστικό ρόλο τον Πολ Τζιαμάτι και για τον γυναικείο  την Ρις Γουίδερσπουν. Στο τέλος όμως οι ρόλοι δόθηκαν στους Ματ Ντέιμον και Κρίστεν Γουίνγκ αντίστοιχα.

 

Ο “Μικρόκοσμος” του Αλεξάντερ Πέιν, μια ρομαντική κομεντί, βγήκε στις αίθουσες την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Πέιν

Σενάριο: Αλεξάντερ Πέιν, Τζιμ Τέιλορ

Ηθοποιοί: Ματ Ντέιμον, Κρίστεν Γουίνγκ, Κρίστοφ Βαλτς, Χονγκ Τσάου, Τζέισον Σουντέικις

Παραγωγή: Αλεξάντερ Πέιν, Τζιμ Τέιλορ, Τζιμ Μπέρκ, Μέγκαν Έλισον, Μαρκ Τζόνσον

Είδος: Κωμωδία, Επιστημονικής Φαντασίας

Διανομή: UIP

 

0