Από τον δημιουργό της ταινίας κινουμένων σχεδίων “Η Εποχή των Παγετώνων: Η Απόψυξη” έρχεται “Ο Γκρινιάρης”.

Ένα νεαρό αγόρι, ο Τέρι, βρίσκεται ξαφνικά στον πολύχρωμο κόσμο του Γκρούβιναμ. Εκεί, ο δόλιος μάγος Γκρινιάρης έχει ρίξει ολόγυρα το ξόρκι του, και το το γέλιο ανήκει στο παρελθόν. Ο Τέρι πρέπει να ταξιδέψει σε όλο το βασίλειο για να βρει ένα νέο ξόρκι που θα επαναφέρει τη χαρά σε όλους. Πρέπει επίσης να βοηθήσει την πριγκίπισσα Αυγή, να ξεπεράσει σε πονηριά όλα τα παράξενα και καταπληκτικά πλάσματα που θα συναντήσει στο διάβα του και να προσπαθήσει να αποδεχτεί αυτό το μικρό πράγμα που ονομάζεται «αλλαγή».

“Ο Γκρινιάρης” είναι μια μεξικανοβρετανική παραγωγή, η οποία βασίζεται στην σειρά κινουμένων σχεδίων με τίτλο “Here Comes the Grump” της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής animation με την ονομασία “DePatie–Freleng Enterprises”. Η σειρά αυτή προβλήθηκε στο αμερικανικό κανάλι NBC την περίοδο 1969 -1970.

Τους χαρακτήρες της ταινίας σχεδίασε ο Κρέγκ Κέλμαν, ο οποίος σχεδίασε επίσης τους χαρακτήρες των ταινιών κινουμένων σχεδίων “Hotel Transylvania” και “Madagascar”.

Η ταινία κυκλοφορεί επίσης με τον τίτλο “A Wizard’s Tale”.

“Ο Γκρινιάρης” προβάλεται και στην χώρα μας από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

Σκηνοθεσία: Αντρές Κουτουριέρ

 

Σενάριο: Τζιμ Χεκτ

 

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Γιάννης Υφαντής, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Στεφανία Φιλιάδη, Ιφιγένεια Στάικου, Χρήστος Γεωργίου, Ντίνος Σούτης, Γιώργος Σκουφης, Χρύσα Σαμαρά

 

Παραγωγή: Χοσέ Γκαρσία Ντε Λετόνα, Φερνάντο Ντε Φουέντες, Γκρεγκ Γκαβάνσκι, Μπιλ Σούλτζ

 

Είδος: Κινούμενα Σχέδια

 

Διανομή: Tanweer