Ο Κωδικός Κολιμπρί είναι μια ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Μια ιστορία τόσο παράξενη και συνάμα τόσο ρεαλιστική.

Δυο αδέρφια, ο Βίνσεντ και ο Άντον αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την δουλειά τους, σε μια χρηματιστηριακή εταιρεία και να ασχοληθούν πιο ουσιαστικά  με διεθνείς αγορές και Συναλλαγές Υψηλής Συχνότητας, όπου το κέρδος βγαίνει μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Τα αδέρφια αυτά, για να φτάσουν την επιτυχία, θα εμπνευστούν από το «κολιμπρί».

Το κολιμπρί χρειάζεται 16 χιλιοστά του δευτερολέπτου για μία μόνο κίνηση των φτερών του. Έτσι τα αδέρφια επιθυμούν να φτιάξουν μια οπτική ίνα από το Κάνσας μέχρι το Νιου Τζέρσι που θα τους προσφέρει εκατομμύρια. Η ίνα αυτή θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει εξίσου γρήγορα την κάθε πληροφορία. Άραγε θα τα καταφέρουν.

Η ταινία του Κιμ Νουέν εκθέτει και ξεσκεπάζει την αδίστακτη εποχή του ψηφιακού μας κόσμου με κυνικό, σκληρό και τρυφερό τρόπο ενώ ταυτόχρονα περιγράφει στοιχεία της ανθρωπότητας μέσα από το πρίσμα των μικροκυμάτων και των νετρονίων, των στοιχείων δηλαδή που μας ενώνουν με ταχύτατους ρυθμούς αλλά και μας χωρίζουν. Καθώς ο τεχνολογικά εξελιγμένος κόσμος μας καταβροχθίζει, εμείς με τη σειρά μας βυθιζόμαστε μέσα σε αυτόν χωρίς να ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον, την υγεία μας ή για τον διπλανό μας.

Ο σκηνοθέτης για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί δύο αντιήρωες, τα αδέρφια Βίνσεντ και Άντον.Κανένας από τους δυο δεν είναι ειδήμων του θέματος και μέσα από συναρπαστική περιπέτεια προσπαθούν να εκπληρώσουν το όνειρο τους.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη από τις 28 Μαρτίου από την ODEON και την AUDIO VISUAL.

Δείτε το τρέιλερ:

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία / Σενάριο

Κιμ Νουέν

Παραγωγή

Πιέρ Εβέν

Ηθοποιοί

Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Σάλμα Χάγιεκ, Μάικλ Μάντο

Φωτογραφία

Νίκολας Μπολντούκ

Μοντάζ

Άρθουρ Ταρνόφσκι, Νικολά Σοντέρζ

Διεύθυνση Παραγωγής

Εμανουέλ Φρεσέ

Μουσική

Ιβ Γκουρμέρ

Διάρκεια

111’

Διανομή

ΟDEON, AUDIO VISUAL

Είδος

Δραματική

0