Η Twentieth Century Studios, σε συνεργασία με τη Marvel Entertainment, παρουσιάζει την ταινία «Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι».

 

 

Λίγα λόγια για την ταινία

Η Ράνε, η Ιλιάνα, ο Σαμ και ο Ρομπέρτο είναι τέσσερις νεαροί μεταλλαγμένοι, οι οποίοι κρατούνται σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο υπό ψυχιατρική παρακολούθηση. Η δρ. Σεσίλια Ρέγες, πιστεύοντας πως τα παιδιά αποτελούν κίνδυνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο ως ομάδα, τους επιβλέπει στενά, ενώ πασχίζει να τους μάθει πώς να χειρίζονται σωστά τις ξεχωριστές δυνάμεις τους. Όταν η Ντάνι φτάνει και ενώνεται με την υπόλοιπη ομάδα στις εγκαταστάσεις, αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα περιστατικά. Οι ασθενείς του νοσοκομείου βασανίζονται από συχνές παραισθήσεις, καθώς οι νέες τους ικανότητες – αλλά και η φιλία μεταξύ τους – θα δοκιμαστούν ενώ αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

 

 

 

 

Από τη Σελίδα στην Οθόνη

Η αγάπη του σκηνοθέτη Τζος Μπουν (‘’Το Λάθος Αστέρι’’) και του σεναριογράφου Νέιτ Λι (‘’Απαγωγή’’) για το σύμπαν της Marvel ξεκινά από όταν ήταν παιδιά. Ο Μπουν μεγάλωσε σε ένα σχετικά συντηρητικό περιβάλλον και, έτσι, οι ιστορίες τρόμου και φαντασίας υπήρξαν απελευθερωτικές για τον ίδιο. «Με ενθουσίαζαν ιδιαίτερα τέτοιου είδους ιστορίες, με ήρωες παιδιά που βρισκόντουσαν στην εφηβεία. Με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως δεν ήμουν μόνος σε αυτό τον κόσμο», δηλώνει ο Μπουν.

Οι δυνάμεις και το υπόβαθρο των χαρακτήρων της ταινίας είναι ακόμα περισσότερο αντισυμβατικές από τους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς X-Men. «Θα μπορούσα να πω ότι με αυτό το κόμικ, οι XMen αναβίωσαν. Έδωσε τότε νέα πνοή σε κάτι που έμοιαζε ξεχασμένο», λέει ο Μπουν.

«Ο Τζος και εγώ μεγαλώσαμε διαβάζοντας κόμικς στη δεκαετία του ’80. Έτσι, μάθαμε πολλά πράγματα για την αφήγηση και την ανάπτυξη των χαρακτήρων χάρη στα κόμικς της Marvel», εξηγεί ο Λι.

Ο παραγωγός Σάιμον Κίνμπεργκ (‘’Λόγκαν’’, ‘’Η Διάσωση’’), έχοντας ήδη κάνει την παραγωγή σε έξι ταινίες του franchise των X-Men, θεώρησε τον Μπουν ιδανική επιλογή για τους «Νέους Μεταλλαγμένους». «Θέλαμε να κάνουμε την ιστορία αυτή μια ταινία τρόμου, μια ταινία που να έδειχνε τις αληθινές τρομακτικές εμπειρίες του να είσαι έφηβος και να αναζητάς τον εαυτό σου», λέει ο Μπουν. «Προφανώς και ενσωματώσαμε αρκετές θεματικές από τα αυθεντικά κόμικς. Όμως, η ταινία μοιάζει να είναι αυθεντική, ακουμπώντας παράλληλα στο σύμπαν των XMen».

Όταν ξεκινά η ιστορία, οι πέντε πρωταγωνιστές είναι αδύναμα και εύθραυστα παιδιά. Ως το τέλος της ιστορίας, θα έχουν εξελιχθεί στους Νέους Μεταλλαγμένους. Μάλιστα, ο Μπουν βλέπει την ταινία ως μία πιο σκοτεινή εκδοχή του «The Breakfast Club». «Βέβαια, είναι εμπλουτισμένη με το στοιχείο του τρόμου», συμπληρώνει ο ίδιος.

«Οι «Νέοι Μεταλλαγμένοι» είναι κατά βάθος μια ιστορία ενηλικίωσης για μια ομάδα ανθρώπων που αποδέχονται το παρελθόν τους και τις τωρινές τους ανησυχίες και προχωρούν στο μέλλον», διευκρινίζει η παραγωγός Κάρεν Ρόζενφελτ (‘’Η Κλέφτρα των Βιβλίων’’, ‘’The Twilight Saga’’).

 

 

Περί Παραγωγής

Η ταινία «Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι» γυρίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Βοστώνης. Στην ομάδα παραγωγής της ταινίας, εκτός του Μπουν, συναντούμε τον διευθυντή φωτογραφίας Πίτερ Ντέμινγκ, τη σχεδιάστρια παραγωγής Μόλι Χιουζ, τους μοντέρ Άντριου Μπάκλαντ, Μάθιου Ράντελ και Ρομπ Σάλιβαν, τον συνθέτη Μαρκ Σνόου και τη σχεδιάστρια κοστουμιών Λίσα Έβανς.

Οι χώροι και τα σκηνικά της ταινίας δίνουν την αίσθηση της κλειστοφοβίας, κάτι που κατάφεραν οι δημιουργοί να πραγματοποιήσουν γυρίζοντας τις σκηνές τους. Η παραγωγή υπήρξε ιδιαίτερα ευνοημένη όταν βρήκε μερικά εγκαταλελειμμένα κτήρια, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο για να κάνουν τα γυρίσματά τους περισσότερο αληθοφανή.

«Όταν πρωτοφτάσαμε εκεί, οι τοίχοι ήταν ξεβαμμένοι και μερικά σημεία ήταν ετοιμόρροπα. Καταφέραμε να αποκαταστήσουμε κάθε ζημιά και να προετοιμάσουμε το μέρος για την ταινία μας», λέει η Χιουζ (‘’Ο Ήχος της Σιωπής’’). «Το μέρος αυτό έμοιαζε απόλυτα στοιχειωτικό και ήταν το πλέον κατάλληλο για τις ανάγκες μας».

Το νοσοκομείο αποτελεί έναν ξεχωριστό χαρακτήρα μέσα στην ταινία και χάρη στην ατμόσφαιρά του προσδίδει αυθεντικότητα στην τοποθεσία. Μάλιστα, η Χιουζ συμβουλεύτηκε φωτογραφικά λευκώματα για να φτιάξει τον κατάλληλο σχεδιασμό της ταινίας.

Ο Μπουν δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του Πίτερ Ντέμινγκ (‘’Οδός Μαλχόλαντ’’, ‘’Μέχρι την Κόλαση’’, ‘’Καπόνε’’), του διευθυντή φωτογραφίας που έχει συνεργαστεί με τον Ντέιβιντ Λιντς και τον Σαμ Ρέιμι, και ενθουσιάστηκε μόλις ο Ντέμινγκ δέχτηκε να κινηματογραφήσει την ταινία. «Ήμουν σίγουρος πως θα έδινε το κατάλληλο look στην ταινία», λέει ο Μπουν.

«Με εξέπληξε το γεγονός πως είχαμε στη διάθεσή μας αυτό τον εκπληκτικό χώρο. Μπορούσαμε να κάνουμε φανταστικά πράγματα από τη στιγμή που είχαμε ολοκληρωτικό έλεγχο του χώρου μας», δηλώνει ο Ντέμινγκ. «Ο Τζος ήθελε να κάνει αυτή την ταινία να διαφέρει στιλιστικά από τις άλλες ταινίες της σειράς X-Men».

 

 

Συμπέρασμα

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζος Μπουν δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τους ήρωες της Marvel, που θαυμάζει από μικρός. Αντλώντας έμπνευση από τα κόμικς και τις ιστορίες τρόμου που διάβαζε μικρός, έφτιαξε την ταινία «Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι» με αρκετά στοιχεία του φανταστικού. «Δεν θα άλλαζα την παιδική μου ηλικία για τίποτα, διότι αν δεν πίστευα όσα πίστευα ως παιδί, δε νομίζω πως θα έκανα μερικά απίστευτα πράγματα στη συνέχεια της ζωής μου», δηλώνει ο Μπουν.

«Οι ταινίες τρόμου αποτελούν πραγματική διέξοδο για μένα διότι μπορείς να πας στην αίθουσα και να αντιμετωπίσεις όλη αυτή την ανησυχία, την οποία δε θες να σκέφτεσαι όταν είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι τη νύχτα και κοιτάζεις το ταβάνι. Είναι σαν ένας υγιής τρόπος να ξεπεράσεις τα προβλήματά σου», συνοψίζει ο Μπουν.

 

 

 

 

Στοιχεία για την ταινία:

 

Σκηνοθεσία Josh Boone
Σενάριο Josh Boone, Knate Lee
Παραγωγή Simon Kinberg, Karen Rosenfelt, Lauren Shuler Donner
Ηθοποιοί Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga, Blu Hunt, Henry Zaga
Φωτογραφία Peter Deming
Μοντάζ Andrew Buckland, Matthew Rundell, Robb Sullivan
Σχεδιασμός Παραγωγής Molly Hughes
Μουσική Mark Snow
Διάρκεια 98’
Διανομή ΟDEON
Είδος Δράσης, τρόμου, επιστημονικής φαντασίας

 

 

3 Σεπτεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON

 

 

 

 

 

 

 

1