Η σειρά ταινιών με τίτλο “Taxi” επιστρέφει στους κινηματογράφους με την πέμπτη κατά σειρά ταινία με τίτλο “Taxi 5”, μια περιπέτεια δράσης σε παραγωγή του Λυκ Μπεσσόν.

Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας. Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari. Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει.

Εκτός από το ότι σκηνοθετεί και συμμετέχει στη συγγραφή του σεναρίου ο Φρανκ Γκασταμπίντ πρωταγωνιστεί στην ταινία στον ρόλο του Σιλβέν Μαρό.

Η πρώτη ταινία “Taxi” είχε κυκλοφορήσει περίπου 20 χρόνια πριν, συγκεκριμένα το 1998. Μέσα σε αυτή την εικοσαετία, κυκλοφόρησαν 4 ταινίες που αφορούσαν στο franchise “Taxi” με το σενάριο να υπογράφει πάντα ο Λυκ Μπεσσόν. Η τελευταία ταινία της σειράς, το “Taxi 4 ” είχε κυκλοφορήσει το 2007.

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 24 Μαϊου.

Σκηνοθεσία: Φρανκ Γκασταμπίντ

 

Σενάριο: Φρανκ Γκασταμπίντ, Λυκ Μπεσσόν, Στεφάν Καζαντζιάν, Αχμέντ Χαμίντι

 

Ηθοποιοί: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί

 

Παραγωγή: Λυκ Μπεσσόν

 

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια

 

Διανομή: Odeon

2