Ο Χουάν Κάρλος Μεδίνα, σκηνοθέτης της ταινίας “Insensibles” (Μέσα Από τα Μάτια τους), μας αφηγείται την ιστορία ενός αδίστακτου serial killer μέσα από την καινούρια του ταινία με τίτλο “Ημερολόγιο Φόνων”.

Στο Βικτωριανό Λονδίνο του 1880 μια σειρά από φόνους αναστατώνουν την τοπική κοινωνία. Μια νεαρή τραγουδίστρια, η Ελίζαμπεθ Κρι, κατηγορείται άδικα ότι είναι η υπαίτια για την δολοφονία του άντρα της, όταν ο δεύτερος βρίσκεται δηλητηριασμένος στο σπίτι τους. Ο Επιθεωρητής Τζον Κιλντέαρ (Μπιλ Νάι), δεν πιστεύει ότι η γυναίκα αυτή είναι η πραγματική δολοφόνος και αποφασίζει να αναλάβει την υπόθεση του Γκόλεμ του Λάιμχαουζ – ενός αδυσώπητου κατά συρροή δολοφόνου που σκοτώνει αθώους, χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, ανθρώπους, αφήνοντας πίσω του πτώματα τόσο παραμορφωμένα που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν – πάντα όμως με την διακριτική του υπογραφή… από αίμα. Στο «Ημερολόγιο Φόνων» τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, όλοι είναι ύποπτοι και ο καθένας τους έχει από ένα κρυμμένο μυστικό.

Το σενάριο της ταινίας γράφει η Τζέιν Γκόλντμαν, βασισμένο στο βιβλίο του Πίτερ Ακρόιντ με τίτλο “Dan Leno and the Limehouse Golem”, που κυκλοφόρησε το 1994. Η Τζέιν Γκόλντμαν έχει γράψει το σενάριο αρκετών γνωστών ταινιών, ανάμεσά τους η “Αστερόσκονη”, το “X-Men: Η Πρώτη Γενιά”, το “Η Γυναίκα με τα Μαύρα” αλλά και πιο πρόσφατα το “Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά”.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του επιθεωρητή Τζον Κιλντέαρ ενσαρκώνει ο ηθοποιός Μπιλ Νάι, ένας ρόλος ο οποίος αρχικά είχε δοθεί στον Άλαν Ρίκμαν, όμως ο ηθοποιός λόγω ασθενείας αποσύρθηκε από το project και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2016. Για το λόγο αυτό, η ταινία αφιερώνεται στην μνήμη του ηθοποιού Άλαν Ρίκμαν.

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Φεβρουαρίου 2018.

Σκηνοθεσία: Χουάν Κάρλος Μεδίνα

 

Σενάριο: Τζέιν Γκόλντμαν

 

Ηθοποιοί: Μπιλ Νάι, Ολίβια Κουκ, Ντάγκλας Μπουθ, Ντάνιελ Μέις, Σαμ Ράιντ, Μαρία Βαλβέρντε, Χένρι Γκούντμαν, Πολ Ράιτερ, Πήτερ Σάλιβαν

 

Παραγωγή: Στίβεν Γούλι, Ελίζαμπεθ Κάρλσεν, Τζοάνα Λόρι

 

Είδος: Εποχής, Τρόμου, Μυστηρίου

 

Διανομή: Odeon

 

0