Ο κορυφαίος παραμυθάς Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο (Ο Λαβύρινθος του Πάνα) επιστρέφει με την νέα του ταινία που έχει τίτλο “Η Μορφή του Νερού”.

Πρόκειται για ένα εξωπραγματικό παραμύθι, το οποίο εξελίσσεται την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στην Αμερική, στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της Ελάιζα Εσπόζιτο (Σάλι Χόκινς), μιας εκ γενετής μουγγής κοπέλας, η οποία εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα κρυμμένο κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφαλείας. Η ζωή της μονότονη, μοναχική, χωρίς να παρουσιάζει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μόνη της παρέα η συνάδελφος της Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ) και ο γείτονάς της ο Τζάιλς (Ρίτσαρντ Τζένκινς). Μια μέρα φέρνουν στο εργαστήριο ένα αμφίβιο πλάσμα ( Νταγκ Τζόουνς) με σκοπό να το χρησιμοποιήσουν σε πειράματα. Η Ελάιζα θα μπει κρυφά στο εργαστήριο και στο μέρος που κρατάνε φυλακισμένο αυτό το ανθρωποειδές αμφίβιο ον και θα αρχίσει σιγά σιγά να αναπτύσσει επαφές μαζί του. Αυτή η γνωριμία θα αλλάξει δραματικά τη ζωή της και μαζί με τους φίλους της θα προσπαθήσει να σώσει το πλάσμα αυτό από τα χέρια του Συνταγματάρχη Ρίτσαρντ Στρίκλαντ (Μάικλ Σάνον) και να το απελευθερώσει.

Εκτός από την σκηνοθεσία ο Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο γράφει και το σενάριο μαζί με την Βανέσα Τέιλορ. Μάλιστα ο Ντελ Τόρο ανέφερε σε συνέντευξή του ότι ο ρόλος της Ελάιζα γράφτηκε αποκλειστικά για την ηθοποιό Σάλι Χόκινς, μιας και πίστευε ότι ήταν η ιδανική για το ρόλο αλλά και η μόνη επιλογή για να τον ενσαρκώσει. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αλεξάντρ Ντεσπλά έγραψε την μουσική της ταινίας, για την οποία απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα πρωτότυπης μουσικής.

“Η Μορφή του Νερού” κέρδισε το Χρυσό Λέοντα στο 74ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αλλά και τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπης Μουσικής στην 75η Απονομή Βραβείων των Χρυσών Σφαιρών. Στα φετινά Όσκαρ αναμένεται να θριαμβεύσει μιας και η ταινία είναι υποψήφια σε 13 κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου για τη Σάλι Χόκινς, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Οκτάβια Σπένσερ, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ρίτσαρντ Τζένκινς, πρωτότυπου σεναρίου, πρωτότυπης μουσικής, ηχητικό μοντάζ, μίξης ήχου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, διεύθυνση φωτογραφίας, κοστούμια και μοντάζ.

Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, σε διανομή της Odeon.

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

 

Σενάριο: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Βανέσα Τέιλορ

 

Ηθοποιοί: Σάλι Χόκινς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ

 

Παραγωγή: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Τζ. Μάιλς Ντέιλ

 

Είδος: Δραματική, Φαντασίας

 

Διανομή: Odeon

 

0