Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μάρτιν ΜακΝτόνα γράφει και σκηνοθετεί την δραματική ταινία “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”(Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι).

Η Μίλντρεντ Χέιζ είναι μια δυναμική γυναίκα, η οποία κατοικεί στο Έμπινγκ, μια μικρή κωμόπολη στο Μιζούρι. Βλέποντας ότι οι τοπικές αρχές δεν έχουν κάνει κάτι εδώ και μήνες για να συλλάβουν τον ένοχο για τον βιασμό και την δολοφονία της κόρης της, αποφασίζει να κάνει ένα τολμηρό βήμα. Παραγγέλνει τρεις κενές πινακίδες πάνω στον επαρχιακό δρόμο (όπως αυτές που χρησιμοποιούνται συνήθως για διαφημιστικούς λόγους) και τοποθετεί πάνω σε αυτές αφίσες,  με τις οποίες  καταγγέλλει την αδιαφορία των Αρχών και την ανικανότητά τους να πράξουν το καθήκον τους, ώστε να συλληφθεί ο ένοχος και να τιμωρηθεί. Η κίνησή της αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθει αντιμέτωπη με τις τοπικές αρχές του Έμπινγκ και  το θέμα να πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Όσκαρ Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και οι υποψήφιοι για Όσκαρ Γούντι Χάρελσον, Λούκας Χότζες και Τζον Χοκς. Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και ο Γούντι Χάρελσον είχαν συνεργαστεί ξανά και στην ταινία “North Country”το 2005. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Μάρτιν ΜακΝτόνα (Αποστολή στην Μπριζ). Ο ΜακΝτόνα εμπνεύστηκε το σενάριο της ταινίας στη διάρκεια ενός ταξιδιού του, αφότου είδε κάποιες πινακίδες στο δρόμο που αφορούσαν ένα άλυτο έγκλημα. Όταν έγραφε το χαρακτήρα της Μίλντρεντ Χέιζ, είχε στο μυαλό του την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ., καθώς  πίστευε ότι ήταν η ιδανική για το ρόλο.

Η ταινία “Οι Τρεις Πινακίδες Έξω Από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι” έκλεψε την παράσταση στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, αφού κέρδισε  σε 4 από τις 6 κατηγορίες που ήταν υποψήφια (Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Β΄ Ανδρικού Ρόλου για τον Σαμ  Ρόκγουελ, Καλύτερου Σεναρίου και Καλύτερης Ταινίας). Αναμένεται να έχει την ίδια πετυχημένη πορεία και στα Όσκαρ.

Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 18 Ιανουαρίου, ενώ από τις  25 Ιανουαρίου θα προβάλλεται σε όλες τις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα

 

Σενάριο:Μάρτιν ΜακΝτόνα

 

Ηθοποιοί: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Σαμ Ρόκγουελ, Γούντι Χάρελσον, Τζον Χοκς, Πίτερ Ντίνκλατζ

 

Παραγωγή: Γκρέιαμ Μπρόουντμπεντ, Πιτ Τσέρνιν, Μάρτιν ΜακΝτόνα

 

Είδος: Δράμα, Αστυνομική

 

Διανομή: Odeon

0