Το “Εσύ Διαλέγεις” (ο πρωτότυπος τίτλος της ταινίας είναι “L’ embarras du choix”) είναι μια ρομαντική κωμωδία γαλλικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαβέν.

Η Τζουλιέτ αν και βρίσκεται γύρω στα 40, αδυνατεί να παίρνει αποφάσεις που αφορούν στη ζωή της. Έτσι κάθε φορά που καλείται να αποφασίσει ανάμεσα σε διάφορα πράγματα συνηθίζει να βάζει τους άλλους να αποφασίζουν γι’ αυτήν, στην προκειμένη τον πατέρας της Ρίτσαρντ αλλά και τις δύο καλές τις φίλες, την Ζοέλ και την Σόνια. Όταν όμως γνωρίζει δύο γοητευτικούς άνδρες, τον Πολ και τον Στέφαν, οι οποίοι είναι εξίσου όμορφοι άλλα τόσο διαφορετικοί ως χαρακτήρες, έρχεται η στιγμή που η καρδιά της θα σκιρτίσει και αυτή τη φορά θα πρέπει μόνη να επιλέξει ποιος πραγματικά της αρέσει.

Μετά την ταινία “Μαμά….γύρισα”(Back to Mom’s), η οποία κυκλοφόρησε το 2016, ο Ερίκ Λαβέν επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια ακόμη κωμωδία που έχει τον τίτλο “Εσύ Διαλέγεις”. Εκτός από την σκηνοθεσία ο ίδιος συμμέτεχει και στο σενάριο της ταινίας.

Στην ταινία τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Τζουλίετ υποδύεται η Αλεξάντρα Λαμί, η οποία πρωταγωνιστούσε στην γαλλική τηλεοπτική σειρά “Un gars, une fille”. Ο Ερίκ Λαβέν και η Αλεξάντρα Λαμί συνεργάστηκαν και στην ταινία “Μαμά….γύρισα”, οπού εκεί η Λαμί υποδύθηκε τον ρόλο της Στέφανι.

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες στις 17 Μαϊου σε διανομή της εταιρείας Σπέντζος.

Σκηνοθεσία: Ερίκ Λαβέν  

 

Σενάριο: Ερίκ Λαβέν, Λώρ Χενεκάρτ, Λαουρέντ Τέρνερ  

 

Ηθοποιοί: Αλεξάντρα Λαμί, Τζέιμι Μπάμπερ, Αρνό Ντικρέ, Αν Μαριβίν, Σαμπρίνα Ουαζάνι, Ζερόμ Κομαντέρ 

 

Παραγωγή: Αλέν Μπενγκιγκί, Τομά Βερχεγκέ

 

Είδος: Ρομαντική, Κωμωδία

 

Διανομή: Σπέντζος