Τα δύο παλιά τρόλλεϋ, το «μπλέ» λεωφορείο αλλά και το «πράσινο» θα βρίσκονται στο χώρο του αμαξοστασίου των τροχιοδρόμων στο Νέο Φάληρο (Μεγάλου Αλεξάνδρου 13) από τις 8.30’ το πρωί.

 

 

Η βόλτα στον Πειραιά θα γίνει από τις 12 έως τη μία το μεσημέρι και αμέσως μετά θα γίνει ένα καθοδικό δρομολόγιο από το Ξαβέριο στο Πέραμα από τη μία και τέταρτο έως περίπου τις δύο μετά το μεσημέρι.
Στη συνέχεια, το λεωφορείο θα αναχωρήσει για τη Σαλαμίνα όπου θα γίνει ειδική φωτογράφηση για περιοδικό επαγγελματικού αυτοκινήτου.
Στο Πέραμα θα γυρίσει κατά στις 17.30’ οπότε θα ολοκληρώσει το δρομολόγιό του από το Πέραμα στον Πειραιά. Επίσης, το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει από τις 18.30’ έως τις 20.00’ ένα ειδικό δρομολόγιο «049 Πειραιάς – Αθήνα» για να θυμηθούμε λίγο τι γινόταν στη δεκαετία του 1980.

 

 

Tα Σωματεία Εργαζομένων Ο.ΣΥ. ΑΕ πρώην ΗΛΠΑΠ, υπό την αιγίδα της Ο.ΣΥ. ΑΕ, καλούν τούς φίλους στην καθιερωμένη εορτή, Κυριακή των Βαΐων το πρωί (21/4/2019) που πραγματοποιείται στο Αμαξοστάσιο Νέου Φαλήρου (Μεγ. Αλεξάνδρου 13-15, Πειραιάς, 185 33) .

 

Απο τις 12 περίπου μέχρι τις 13.00 θα βγούν για βόλτα τα 2 ιστορικά Trolley FIAT (υπαριθμον 704 κατασκευής 1938.) και Ziu (υπ’αριθμον 3077) και το λεωφορεία Scania Vabis της ΟΣΥ Α.Ε.

 

 

Την ίδια σιτγμή ενα ειδικό δρομολόγιο θα πραγμαοτποιηθεί με το επισκευασμένο “Πράσινο” Volvo SB 756 Σαρακάκη, #34 που ανήκει στην ομάδα Παλιά Ἑλληνικά Λεωφορεῖα / Bus Oldtimers Hellas. Όπως συμβαίνει σε όλες τις εκδηλώσεις, η δράση γίνεται εν γνώσει των αρμοδίων φορέων και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής. Εντός του μουσειακού οχήματος θα επιβιβαστούν μόνο καθήμενοι. Εκτός εκδηλώσεως, το αίτημα για την εκτέλεση ενός και μόνου δρομολογίου είτε προς το Πέραμα, είτε προς το Σύνταγμα εξετάζεται και θα υπάρξει αναλυτική πληροφόρηση προς τους ενδιαφερομένους.

 

 

Πηγή

 

 

 

0