Κοντά στην πτώχευση βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση με 1.585 εστιατόρια και 37.000 εργαζόμενους.

 

 

Ένα βήμα από την πτώχευση βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εστιατορίων στις ΗΠΑ, καθώς ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για «προστασία από την πτώχευση».

Συγκεκριμένα, η NCP International Inc, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες franchisees εστιατορίων στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για «προστασία από την πτώχευση», παρά τα εμπορικά της σήματα, που σημείωσαν αύξηση των πωλήσεων μετά την πανδημία.

Η μεγάλη αλυσίδα έχει περισσότερα από 1.200 εστιατόρια Pizza Hut και 385 καταστήματα Wendy’s Co.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα ενδέχεται να υποβάλλει αίτηση προστασίας, καθώς έχασε τις πληρωμές τόκων για δάνεια ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στις 31 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα οι S&P Global Ratings και η Moody’s Investors Service να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους σχετικά με το χρέος της εταιρείας.

 

Η NPC, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Foxbusiness, ήταν σε συνομιλίες με για πιθανή κατάθεση πτώχευσης. Ωστόσο κανένας εκπρόσωπος της δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Η Pizza Hut αγωνίστηκε πριν από την πανδημία στις ΗΠΑ, αλλά έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας από τους νικητές στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το delivery φαγητό με ασφάλεια, είχε σημειώσει σημαντική αύξηση.

Στις αρχές Μαΐου, η αλυσίδα εστιατορίων, είχε τις υψηλότερες μέσες πωλήσεις κατά την παράδοση στις ΗΠΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια, σύμφωνα με τη μητρική εταιρεία Yum Brands Inc.

 

 

Η NPC με έδρα το Κάνσας, το οποίο άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Pizza Hut το 1962, απασχολεί περισσότερα από 37.000 άτομα.

Ωστόσο, το φορτίο χρέους της, έχει επιβαρύνει τις προοπτικές της για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα. Η εταιρεία έχει δαπανήσει αρκετά για να αναδιαμορφώσει τις μονάδες της, κάτι που όλο και περισσότερες αλυσίδες ζήτησαν από τους δικαιοδόχους να κάνουν για να εκσυγχρονίσουν τις μάρκες τους.

 

 

 

Πηγή

 

 

 

0