Συνελήφθη τελικά την Πέμπτη το βράδυ ο άνδρας που φαίνεται να έχει παρενοχλήσει τον βίσονα στο Εθνικό Πάρκο του Yellowstone των ΗΠΑ.

 

Ο 55χρονος Ρέιμοντ Ράινκε από το Όρεγκον που ταξίδευε σε πολλά εθνικά πάρκα των ΗΠΑ όλη την εβδομάδα, τέθηκε υπό κράτηση από αξιωματούχους του Glacier National Park, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου από αξιωματούχους του Yellowstone.

‘Εκτιμούμε τη συνεργασία των συναδέλφων μας στα εθνικά πάρκα Glacier και Grand Teton σε αυτή τη σύλληψη. Η παρενόχληση της άγριας ζωής είναι παράνομη σε οποιοδήποτε εθνικό πάρκο “, δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου του Yellowstone Νταν Γουένκ.

 

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ο Ράινκε συνελήφθη πολλές φορές από τα τέλη Ιουλίου όντας μεθυσμένος και για αντίσταση κατά των αρχών.

Στις 31 Ιουλίου ο 55χρονος πήγε στο Yellowstone και παρενόχλησε έναν βίσονα ο οποίος διέσχιζε τον δρόμο..Ο οδηγός ενός αυτοκινήτου που ήταν ακινητοποιημένο περιμένοντας το άγριο ζώο να διασχίσει το δρόμο,κατέγραψε το περιστατικό με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.

 

 

Οι φύλακες του Yellowstone έλαβαν αρκετές αναφορές περί παρενόχλησης άγριων ζώων από επισκέπτες και εντόπισαν τον Ράινκε αργότερα το ίδιο βράδυ.

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου,ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον 55χρονο άνδρα ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή.

 

 

 

1