Ευθύνες στους ανθρώπους που άφησαν τον αδικοχαμένο τραγουδιστή να οδηγήσει, το μοιραίο εκείνο βράδυ, καλείται να αναζητήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών.

Μετά από παραγγελία του αντεισαγγελέα Εφετών Σοφοκλή Λογοθέτη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών θα αναζητήσει ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν στη χαρτοπαιχτική λέσχη το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου 2016 μαζί με τον Παντελή παντελίδη, για το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια», σημειώνει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος».

Ο εισαγγελικός λειτουργός εξέδωσε την πολυαναμενόμενη διάταξη, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα, μετά την προσφυγή της οικογένειας του τραγουδιστή κατά της αρχειοθέτησης της υπόθεσης.

 

Ειδικότερα, ο κ. Λογοθέτης παρήγγειλε την επιστροφή του φακέλου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ευθύνες των ανθρώπων που βρέθηκαν με τον Παντελή Παντελίδη στη λέσχη και δεν τον απέτρεψαν από το να οδηγήσει, αν και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Παράλληλα, θα διερευνηθεί και η ευθύνη του κράτους «για την παράλειψή του να εγκαταστήσει τα προβλεπόμενα συστήματα αναχαίτησης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο όπου έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα», σύμφωνα με τη διάταξη.

Ως προς τις συνεπιβάτιδες του αδικοχαμένου τραγουδιστή, η διάταξη επικυρώνει την πρωτόδικη απόφαση για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, καταλήγοντας ότι δεν υπάρχει ευθύνη των δύο γυναικών.

Ο αντεισαγγελέας επισημαίνει ότι οι καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των δύο κοριτσιών, ενώ εκείνες που προσκόμισε η οικογένεια χαρακτηρίζονται αόριστες και με αντιφάσεις, σημειώνει το δημοσίευμα του «Έθνους».

Η πλευρά της οικογένειας, δια του συνηγόρου της Δημήτρη Ιωαννίδη, αφήνει αιχμές κατά του αντεισαγγελέα Εφετών, δηλώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης του κ. Λογοθέτη, ως προς το σκέλος που αφορά τα δύο κορίτσια, «διότι δεν έλαβε υπόψη τα κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της οικογένειας υπογραμμίζεται πως ο αντεισαγγελέας δεν έλαβε υπόψη του το πόρισμα του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, «το οποίο συνιστά σημαντική προσθήκη έναντι της πρωτοβάθμιας κρίσης του κ. αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οι κακώσεις του σώματος του Παντελή Παντελίδη είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού, ενώ η μοναδική κάκωση της συνεπιβαίνουσας πρώτη σειράς προέρχεται συνεπεία δύναμης αντίστασης αυτής ως οδηγού».

Πηγή: Εφημερίδα «Έθνος»

0