Η 76χρονη γιαγιά Lyubov Morekhodova από τη Σιβηρία δεν είναι μία συνηθισμένη προσωπικότητα, ούτε μία συνηθισμένη γυναίκα που βγήκε στη σύνταξη.

 

Πιο συγεκριμένα, κατάφερε να κερδίσει την προσοχή για τις δεξιότητές της στο πατινάζ και οι φωτογραφίες της φιγουράρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η γιαγιά έμαθε να κάνει πατινάζ σε ηλικία επτά ετών και πλέον περνάει τις ελεύθερες ώρες της γλιστρώντας σε μια από τις βαθύτερες λίμνες του κόσμου – το Μπαϊκάλ.

 

Η γυναίκα ζει σε ένα μικρό σπιτάκι και φροντίζει τα αγαπημένα ζώα της που αποτελούνται από σκύλους, γάτες, κότες, κόκορες, μοσχάρια, ταύρους και αγελάδες. Ξυπνάει στις 5.30 π.μ. για να ταΐσει τις αγελάδες και για να μειώσει την απόσταση που πρέπει να διανύσει βάζει τα πατίνια της που φτιάχτηκαν το 1943 και περνάει τη λίμνη.

 

Ο σύζυγός της έφυγε από τη ζωή το 2011 ωστόσο η γυναίκα δεν είναι μόνη της και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έρχονται να την επισκεφθούν τα εγγόνια και οι ανιψιές της. Παρόλο που η οικογένειά της την ενθάρρυνε να μετακομίσει στην πόλη, επέμενε να μείνει, γιατί πιστεύει ότι είναι ευτυχισμένη που ζει στη μέση της Σιβηρίας.

πηγή