Οι πρώτες εικόνες λίγο μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου βομβιστικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στα σκαλιά της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά.

 

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού, στο Κολωνάκι.

 

Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε από νεωκόρο, ο οποίος εντόπισε μια ύποπτη κούτα έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομιστεί στο 401 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

Ο αστυνομικός έχει σοβαρούς τραυματισμούς στα χέρια, το πρόσωπο και τον θώρακα, ωστόσο, βρίσκεται εκτός κινδύνου. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και ο νεωκόρος του ναού, ο οποίος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Να σημειωθεί πως οι Αρχές ανησυχούν ιδιαιτέρως για το σημείο που επιλέχθηκε να τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός, καθώς πρόκειται για πολυσύχναστο μέρος, όπως, επίσης, για το ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. 

 

«Από την κεντρική είσοδο του ναού πήραν το δέμα (σ.σ. ο αστυνομικός και ο νεωκόρος) και το πήγαν προς τα αριστερά του ναού. Εκεί εξερράγη. Χύθηκε και αίμα δηλαδή, γιατί τραυματίστηκε ο αστυνομικός», τόνισε ο πατέρας Γεώργιος, ιερωμένος της εκκλησίας, περιγράφοντας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μετά την έλευση της αστυνομίας στο ναό.  

 

 

 

 

0