Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 80 ετών η Αμερικανίδα συγγραφέας Αν Ράις, η οποία έχει γράψει μυθιστορήματα φαντασίας, μεταξύ των οποίων το «Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα», ένα βιβλίο που θεωρείται ότι ανανέωσε το συγκεκριμένο είδος.

 
 

«Τις τελευταίες ώρες της, έμεινα καθισμένος δίπλα της στο κρεβάτι της στο νοσοκομείο, αναλογιζόμενος εντυπωσιασμένος τα επιτεύγματά της και το θάρρος της», έγραψε ο γιός της, Κρίστοφερ Ράις, στη σελίδα του στο Facebook.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως η μητέρα του απεβίωσε το Σάββατο από επιπλοκές εγκεφαλικού επεισοδίου.

Anne Rice's 'Vampire Chronicles' to be developed by Universal as potential  film franchise - New York Daily News

Το βιβλίο της «Συνέντευξη με έναν βρυκόλακα», που εκδόθηκε το 1976 και ανανέωσε το είδος των μυθιστορημάτων με βρυκόλακες, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Νιλ Τζόρνταν το 1994 με πρωταγωνιστές τους Τομ Κρουζ και Μπραντ Πιτ.

Η Αν Ράις έγραψε δεκάδες βιβλία, μερικά από τα οποία ερωτικά, μερικά με θρησκευτική απόχρωση και πολλά στη σειρά «Βρυκόλακες», τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

 

Ένα άλλο από τα έργα της, το «Queen of the Damned» («Η βασίλισσα των καταραμένων»), μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2002 από τον Μάικλ Ράιμερ.

P/B) THE QUEEN OF THE DAMNED / RICE ANNE

«Ο πόνος της οικογένειάς μας είναι απέραντος. Ως μητέρα, η υποστήριξή της για μένα ήταν άνευ όρων· μου έμαθε να αγκαλιάζω τα όνειρά μου, να απορρίπτω τον κομφορμισμό και να αψηφώ τις σκοτεινές φωνές του φόβου και της αμφιβολίας» έγραψε ο γιος της.

«Ως συγγραφέας, μου έμαθε να αψηφώ τα όρια των ειδών και να αφήνομαι στα εμμονικά πάθη μου» προσέθεσε.

Η κηδεία της Αν Ράις θα γίνει σε ιδιωτική τελετή στη Νέα Ορλεάνη.

 

Review: Born in Fire by K.F. Breene (2017) – The Smut Report

0