Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε στις 9 Μάιου ο πρωτοπόρος της rock’ n’ roll , Little Richard.  Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του, Danny.

Ο Richard Wayne Penniman,  όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό, αλλά και καρδιακή προσβολή. 

Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες και performer, δημιουργώντας μια πρωτοποριακή μουσική περσόνα. Οι χαρακτηριστικές του κραυγές και χορευτικές κινήσεις, όπως και τα φανταχτερά πουκάμισα που κανένας άνδρας δεν φορούσε τότε, η κόμμωση μπανάνα με τα 15 εκατοστά ύψος και το λεπτό σαν μια γραμμή από κραγιόν μουστάκι του έχουν αφήσει εποχή. Η επιρροή του εκτείνεται από τους Beatles και τον Jimi Hendrix, έως τον Michael Jackson και τον Prince.

Ο Little Richard υπήρξε δημιουργός εμβληματικών τραγουδιών που έγραψαν την δική τους ιστορία στη rock ‘n’ roll μουσική, επηρέασαν πολλούς καλλιτέχνες και γνώρισαν δεκάδες διασκευές.

Μεγάλες του επιτυχίες υπήρξαν τα τραγούδια Tutti Frutti (1955), Long Tall Sally (1956), Good Golly, Miss Molly (1958), Lucille (1969) είναι μερικά μόνο από τα εμβληματικά τραγούδια του.

Το 1984 εκδόθηκε το βιβλίο «The Life and Times of Little Richard», γραμμένο από τον Charles White το οποίο τράβηξε και πάλι την προσοχή του κοινού προς τον τραγουδιστή.

Εμφανίστηκε στις ταινίες «Down and Out in Beverly Hills», «Why Do Fools Fall in Love» και «Last Action Hero», όπως και στις τηλεοπτικές σειρές «Miami Vice», «Martin» και «Full House».

Έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες διαφημίσεις, ενώ το 1988 έκανε μία γκεστ εμφάνιση στο single «When Love Comes To Town» των U2 και του B. B. King.

Το 1986 ο Little Richard έγινε ένας από τους δέκα πρώτους καλλιτέχνες που εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame και το 1993 εμφανίστηκε στην προεδρική εναρκτήρια εμφάνιση του Bill Clinton. Το 2004 το Rolling Stone τον κατέταξε ανάμεσα στους δέκα πρώτους στη λίστα του με τους κορυφαίους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

0