Για τη Γαλλία, το 1992 ο τετράχρονος Jordy ήταν “το μεγαλύτερο μωρό rapper της ιστορίας”.

Ενδεχομένως αυτό να ίσχυε και για άλλες χώρες, στο θέμα μας όμως, οι Γάλλοι αντιμετώπισαν τον πρωταγωνιστή του “Dur, dur d’être bébé” (“Είναι δύσκολο να είσαι μωρό”), ως φαινόμενο, αφότου το hit βρέθηκε στο Νο1 της χώρας, για 15 εβδομάδες.

Αυτό το γεγονός του έδωσε και μια θέση στα Guinness Book of World Records, στη λίστα “ο μικρότερος σε ηλικία τραγουδιστής που έφτασε στο Νο1”.

Στο Billboard Hot100 είχε φτάσει στο Νο58 -επίσης, ήταν ο μικρότερος σε ηλικία τραγουδιστής που έφτασε ποτέ εκεί.

Έχει πουλήσει 6.000.000 δίσκους.

Η εφημερίδα “Le Monde” είχε γράψει πως η φωνή του επηρέασε όλη τη γενιά του. Οι γονείς του, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί από πολλούς πως εκθέτουν -δίχως όρια- το παιδί τους, αποφάσισαν να επενδύσουν χρήματα από αυτά που είχε κερδίσει ο κανακάρης τους, στη La Ferme de Jordy, τη φάρμα του Jordy που έφτιαξαν στη Normandy, με μικρού μεγέθους ζώα. Τα εγκαίνια έγιναν το 1993.

Το λουκέτο μπήκε το 1996. Ακολούθησε το διαζύγιο των γονιών του και η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να αποκλείσει τον Jordy από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, ώστε να τον προφυλάξει από περαιτέρω έκθεση. Τότε ήταν που επέστρεψε στο σχολείο.

Ο Jordy απασχόλησε ξανά τους Γάλλους, όταν εμφανίστηκε στη δεύτερη σεζόν του La Ferme Célébrités, το 2005. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση, μετά το “Dur, dur d’être bébé”.

 

Επρόκειτο για reality, στο οποίο βήτα διαλογής σταρ της χώρας άφηναν τα εγκώσμια και κλείνονταν σε μια φάρμα. Όποιος θα επιβίωνε των συνθηκών θα ήταν ο νικητής και ένα συγκεκριμένο ποσό θα πήγαινε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής του. Ναι, νίκησε ο Jordy, ο οποίος ένα εξάμηνο αργότερα (Φεβρουάριος του 2006) κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι, έπειτα από 12 χρόνια.

 

Είχε φτιάξει μια ποπ-ροκ μπάντα με όνομα Jordy and the Dixies. Ακολούθησε η αυτοβιογραφία του, με τίτλο “Δεν είμαι πια ένα μωρό” (Je ne Suis Plus un Bébé). Ένα κεφάλαιο ήταν αφιερωμένο στον πατέρα του.

 

Μεταξύ άλλων έγραψε ότι “υπήρξε ο βασιλιάς της χειραγώγησης και της διαρκούς παράνοιας. Δεν έχουμε πια σχέσεις. Δεν του έχω τηλεφωνήσει από το 2006. Από την ημέρα που συνειδητοποίησα ότι οι λογαριασμοί μου ήταν άδειοι και προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του για να μάθω τι συμβαίνει. Μου το έκλεισε και δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ για ό,τι μου έκανε”.

 

Πηγή