Οι Ζακυνθινοί έχουν αποδείξει ότι στα δύσκολα ξεπερνούν τα πάντα, γίνονται μια γροθιά και στηρίζουν τους συνανθρώπους τους. Αυτή τη φορά όμως είναι πολύ δύσκολη περίπτωση. Ο Διονύσης Προκόπης έχει ελάχιστα περιθώρια. Η παραμόρφωση του κορμού δυσκολεύει την αναπνοή του, οι πόνοι είναι αφόρητοι .

 

Το κράτος έως τώρα δεν έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα του Διονύση και ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα. Τα χρήματα για να εγχειριστεί στη Νέα Υόρκη είναι πάρα πολλά. Δυστυχώς οι απλοί Ζακυνθινοί δεν φτάνουν για να δώσουν το φιλί της ζωής στο φίλο τους. Το Σάββατο 2 Ιουνίου μαζεύτηκαν στη πλατεία Σολωμού για να γυρίσουν ένα βίντεο. Ήταν εκεί ο Διονύσης, ήταν εκεί όμως και τα προηγούμενα θαύματα των ανθρώπων. Η Ντένια, ο Λεωνίδας , η Ελένη. Όλοι καλά, όπως καλά θα γίνει και ο Διονύσης. Γι’ αυτό εσείς οι εκτός Ζακύνθου όπου κι αν είστε ενώστε τις φωνές σας με την αξιοπρέπεια του Διονύση Προκόπη και βοηθείστε να συμπληρωθεί το ποσό.

 

Οι φίλοι του Διονύση σας ευχαριστούν!

 

Ο Διονύσιος Προκόπης, 33 ετών, πάσχει από σοβαρή Ιδιοπαθής Θωρακική Σκολίωση, 160 μοίρες Δεξιά λόγω ενός τριγωνικού vetebree που είναι υπεύθυνη για την κατάστασή του και γίνεται χειρότερη, με απόλυτη ένδειξη χειρουργικής επέμβασης.

 

Αυτή η παραμόρφωση έχει δημιουργήσει επιπλοκές στο αναπνευστικό σύστημα του ασθενούς, με πολύ μεγάλο περιορισμό σε στατικούς και δυναμικούς όγκους πνεύμονα, με αποτέλεσμα η αναπνευστική λειτουργία να μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο από έναν πνεύμονα και ανεπαρκώς. Με την επέκταση, η καρδιακή λειτουργία προχώρησε σε έντονη αναπνευστική ανεπάρκεια, γεγονός που αποτελεί σαφή ένδειξη μελλοντικής καρδιακής ανεπάρκειας.

 

Επιπλέον, υπάρχουν νευρολογικές διαταραχές, με μόνιμη μούδιασμα στα πόδια, αδυναμία στήριξης της στάσης μέσα σε λίγα λεπτά, εύκολη κόπωση και δυσλειτουργία για να εκτελούνται ακόμη και οι βασικές δραστηριότητες καθημερινής ζωής (δραστηριότητες καθημερινής ζωής / ADL), πλήρης ανικανότητα προς εργασία , με πρόβλεψη terioration.

 

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία, εκτός από τη χειρουργική επέμβαση, όπου η κλίμακα δυσκολίας 1-4 τέτοια ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση, ανήκει σε 4. Χρειάζεστε εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας και αποκατάστασης, με εξειδικευμένο και έμπειρο χειρουργό για τέτοιες μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις και εξειδικευμένη ομάδα αποκατάστασης.

 

Στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει τέτοια χειρουργική επέμβαση. που εξηγεί λεπτομερώς τους λόγους μη εφαρμογής της Ελλάδας και υπογράφηκε από τον Διευθυντή, τον Ηλία και τον Αντιπρόεδρο Παναγιωτοπούλο, τον Μεγά Παναγιώτη, την Ορθοπαιδική Πανεπιστημιακή Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

 

Ωστόσο, η χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να γίνει στην Ευρώπη. Από ειδικευμένο χειρουργό της νωτιαίας δυσμορφίας στη Γερμανία, εντοπίστηκε ως υψηλός κίνδυνος με αυξημένες πιθανότητες επιπλοκών και συνεπώς ανέλαβε τη θεραπεία του ασθενούς.

 

Ο ειδικός χειρουργός που δέχτηκε να χειριστεί τον Διονύση είναι ο Δρ. Η LAWRENCE MD, LENKE (Επικεφαλής Εμπειρογνώμονας στη Σύνθετη Χειρουργική της Σπονδυλικής Νάρκωσης) και η ομάδα του, η οποία μέχρι τον Αύγουστο του 2015 λειτουργεί στη Νέα Υόρκη και στο NewYork-Presbyterian Hospital, NY 10034.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ!!!

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 748 / 601792-46

 

ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 5301 10748 00000 74860179246

 

Δικαιούχος:

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΠΡΟΚΟΠΗ ΑΓΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

«Το όνομά μου είναι Διονύσιος Προκόπης. Είμαι 33 ετών και ζω το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου στον πόνο εξαιτίας της ακραίας παραμόρφωσης στον κορμό μου.

 

Γεννήθηκα και κατοικώ στην όμορφη Ζάκυνθο. Την περίπτωσή μου την έχουν μελετήσει γιατροί τόσο στην Ελλάδα, αλλά και εξειδικευμένοι χειρούργοι στην Ευρώπη, όπως στη Γερμανία. Κάθε φορά η απάντηση ήταν απογοητευτική: «δεν μπορούμε να σας αναλάβουμε, είστε ειδική περίπτωση».

 

Σε αυτή τη δύσκολη αναζήτηση, οι πληροφορίες με οδήγησαν στη Νέα Υόρκη, στο The Spine Hospital At New York-Presbyterian / Allen που ειδικεύεται σε περιπτώσεις ακραίας πολλαπλής παραμόρφωσης πάνω στην σπονδυλική στήλη.Ο Δρ Lawrence Lenke είναι ένας από τους κορυφαίους χειρουργούς του κόσμου στη σύνθετη χειρουργική επέμβαση παραμόρφωσης της σπονδυλικής στήλης και είναι ο μόνος γιατρός που δέχτηκε την περίπτωσή μου, διαβεβαιώνοντας με για θετική έκβαση.

 

Λόγω της παραμόρφωσης έχω χάσει σχεδόν όλη τη λειτουργία στον ένα πνεύμονα ενώ υπάρχει περιορισμένη ροή αέρα στον δεύτερο πνεύμονα. Η ολοκλήρωση απλών δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής, όπως το περπάτημα, η ορθοστασία, η επανάληψη κινήσεων, έχουν καταστεί αδύνατες λόγω της προχωρημένης εξέλιξης της παραμόρφωσης μου. Με αυτόν τον τρέχοντα ρυθμό, χωρίς αυτή τη χειρουργική επέμβαση, το προσδόκιμο ζωής μου μειώνεται δραστικά.

 

Σε αυτή την μάχη σας ζητώ να με στηρίξετε. Κάθε συμβολή σας θα είναι μια ακόμη πολύτιμη ανάσα μου στο να παλέψω για να βγω νικητής. »

 

 

Πηγή

 

0