Το λάριμαρ, γνωστό και ως δελφινόπετρα ή μπλε πεκτόλιθος, ανήκει στα Πυριτικά Ινοπυριτικά Ορυκτά στην ομάδα Πυροξενοειδή. Είναι μέλος της υποομάδας του Πεκτόλιθου και αποτελεί ένα σπάνιο μπλε, ορυκτό.

 

Είναι ένα υλικό που βρέθηκε σχετικά πρόσφατα και υπάρχει μόνον σε μία περιοχή του κόσμου, στην Δομινικανή Δημοκρατία. Είναι αδιάφανο, και έχει ένα ανοιχτό γαλάζιο χρώμα, που δεν επιδέχεται ανάδειξη. Το λάριμαρ είναι επίσης γνωστό ως «πέτρα της Ατλαντίδας», που βασίζεται σε παλιούς θρύλους που ισχυρίζονται ότι η Δομινικανή Δημοκρατία ήταν κάποτε μέρος της χαμένης πόλης της Ατλαντίδας. Είναι μια πέτρα που είναι σε θέση να καταπραΰνει τα συναισθήματα, μετριάζει και ανακουφίζει το άγχος, φέρνοντας μια αίσθηση ηρεμίας στο άτομό του. Το συνθετικό Lari προέρχεται από το γυναικείο όνομα Λαρίσα, και το mar θα πει θάλασσα, και συνδέεται με το χρώμα της πέτρας.

Ιστορία του μπλε ορυκτού

Η ανακάλυψη ενός ορυχείου με την ονομασία «μπλε βουνό» στην Καραϊβική έκανε τους κατοίκους και τους τοπικούς άρχοντες να ζητήσουν άδεια έρευνας το 1916 η οποία και απορρίφτηκε. Έτσι το θέμα ξαναπήρε δημοσιότητα το 1974 όπου άρχισε και η εξόρυξη του μπλε Πεκτόλιθου.

 

Ιδιότητες 

Φέρνει διαύγεια, γαλήνη, θετική σκέψη και στάση, ενδυναμώνει τη δημιουργικότητα και βοηθάει να αφεθούμε στη ροή. Εκπέμπει αγάπη, ειρήνη, προωθεί την ηρεμία και βοηθά στο βαθύ διαλογισμό. Χαρίζει σοφία, αυτοσεβασμό, αυτοεκτίμηση και αυτοέλεγχο. Απομακρύνει τα εμπόδια που έχουμε θέσει οι ίδιοι στον εαυτό μας, καθώς και τους αυτοπεριορισμούς. Μας βοηθά στην έκφραση και στις δημόσιες ομιλίες. Φέρνει ισορροπία, εποικοδομητική σκέψη, ενεργοποιεί τη δημιουργικότητα και τονώνει την αυτοπεποίθηση. Έλκει την τύχη, την ευημερία, την αφθονία και προστατεύει το χώρο γύρω του από κάθε είδους αρνητική ενέργεια.

 

 

6