Η βρετανίδα τραγούδιστρια Sonia Evans γνωστή ως Sonia ξεκίνησε την καριέρα της ως προστατευόμενη της γνωστής τριάδας των συνθετών των 80’ς Stock Aitken & Waterman

To πρώτο της single με τίτλο «You’ll never stop me from loving you» ανέβηκε στο #1 του Βρετανικού Τσάρτ το καλοκαίρι του 1989 και ταυτόχρονα το ντεμπούτο άλμπουμ της «Everybody Knowς» που κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα κατάφερε να γίνει ένα από τα πετυχημένα άλμπουμς με το Label της PWL (ένα Label από όπου αναδείχθηκαν οι τότε αστέρες της μουσικής Kylie Minogue, Jason Donovan κλπ) και που έφθασε μέχρι το #7 των βρετανικών charts

Από το άλμπουμ ξεχώρισαν τα Can’t Forget You (#17 στην Αγγλία) Listen To Your Heart (#10 στην Αγγλία) , End Of The World (#18  στην Αγγλία) και Counting Every Minute (#16) που κατάφεραν να μπουν στο top-20 των βρετανικών τσαρτς καταφέρνοντας να είναι η πρώτη βρετανίδα τραγουδίστρια  που με το ντεμπούτο άλμπουμ της το καταφέρνει αυτό!

 

Η συνεργασία της με το βρετανικό σχήμα των Big Fun, και αυτών προστατευόμενων των Stock Aitken & Waterman στο φιλανθρωπικό single You’ve Got A Friend για το Childline υπήρξε εξίσου πετυχημένο αφού κατάφερε να φθάσει στο #14 της Αγγλίας.

Το 1991 αποφάσισε να συνεργαστεί και με άλλους συνθέτες και παραγωγούς πέραν των Stock Aitken & Waterman κυκλοφορώντας το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο Sonia (#33 στην Αγγλία) που μέσα από αυτό ξεχώρισαν τα Only Fools (#10 Αγγλία), Be Young Be Foolish Be Happy (#22 στην Αγγλία), You To Me Are Everything (#13 Αγγλία) μέχρι που το 1993 μπαίνει στη ζωή της ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision.

Εκπροσωπώντας τη χώρα της, το Ηνωμένο Βασίλειο, με το Better The Devil You Know καταφέρνει να κάνει μια εντυπωσιακή εμφάνιση που η Ευρώπη τη λάτρεψε. Ήρθε δεύτερη με 164 βαθμούς ενώ νικήτρια τότε είχε αναδειχθεί η κλαψιάρα αλλά παράλληλα υπέροχη Niamh Kavanagh με το πανέμορφο In Your Eyes που είχε συγκεντρώσει 187 βαθμούς. Για την ιστορία η Ελλάδα μας είχε εκπροσωπηθεί από την Καιτούλα και το Ελλάδα Χώρα του Φωτός που είχε έρθει 9ο με 64 βαθμούς.

Εκμεταλλευόμενη την επιτυχία της Eurovision και κυκλοφόρησε το τρίτο της άλμπουμ με τίτλο Better The Devil You Know που έφθασε μόνον μέχρι το #32 της Αγγλίας  μέσα στο οποίο περιεχόταν και η δεύτερη επιτυχία της Boogie Nights που έφθασε μέχρι το #30 της Αγγλίας.

Το 1998 ηχογραφεί το 4ο άλμπουμ της Love Train – The Philly Album που όμως δεν κυκλοφόρησε επίσημα γιατί το πρώτο single μέσα από το album Wake Up Everybody έμεινε εκτός των 100 πρώτων στην Αγγλία.

Τα επόμενα χρόνια η Sonia εξαφανίζεται από τη δισκογραφία μέχρι να επιστρέψει ξανά το 2009 που κάνει ένα συμπαθητικό come back με το single Fool For Love που παρόλη την καλή προσπάθεια, δεν κατάφερε να μπει καν στα βρετανικά τσαρτς. 

Yπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή και ως ηθοποιός στα βρετανικά κανάλια  Channel 4 αλλά και στο BBC κάνοντας κάποια περάσματα από κάποιες σειρές. Είναι παντρεμένη από το 1998 με τον Mark Moses και έχουν μια κορούλα που πλέον είναι 18 ετών.

 

Το 2018 επιστρέφει ξανά στη δισκογραφία κυκλοφορώντας ένα συμπαθητικό track με τίτλο Dancin’ in the Driver’s Seat που δεν σημείωσε κάποια επιτυχία.

Πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε πως μέσα στον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει ένα νέο single από την γνωστή εταιρεία Energise records και πως αργότερα τη χρονιά θα κυκλοφορήσει και το νέο άλμπουμ!

 

1